Radziu83 Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Jak w temacie, tzn. czy istnieje taka farba, ponieważ nie ma jej w żadnym sklepie a występuje ona np. w instrukcji modelu Hasegawy B5N2 Kate, jako mieszanka czterech innych farb http://www.mojehobby.pl/products/B5N2-Type97-Kate-Midway.html I tu kolejne moje pytanie, czy istnieje jakiś kolor zastępczy od któregoś z producentów (chodzi mi o to aby nie kupować całej farby żeby użyć kropli do zrobienia wyżej wymienionej mieszanki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudipl Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Jest Gunze H24, lub Gunze C58 albo Humbrol 169. Orange Yellow błyszcząca. Tyle znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 13 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Jest Gunze H24, lub Gunze C58 albo Humbrol 169. Orange Yellow błyszcząca. Tyle znalazłem. Dzięki ale to wygląda raczej jakby chodziło o Gunze C. Raczej wątpie żeby z wymieszania podanych tam farb wyszedł orange yellow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudipl Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Nr 24 ma seria H-tylko. Jej zamiennikiem są podane w poście wyżej. Podaj chociaż nazwę farby, to może ktoś Ci pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 13 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Nr 24 ma seria H-tylko. Jej zamiennikiem są podane w poście wyżej. Podaj chociaż nazwę farby, to może ktoś Ci pomoże. No właśnie o to mi chodzi że nr 24 ma tylko seria H, jeśli patrzyłeś na link który podałem to jest tam skan instrukcji i chodzi mi o kolor podłogi i bocznych ścian we wnętrzu. Jest to oznaczone jako "A" i napisane tak: H1 82% + H4 5% + H6 10% + H7 3% = 24. I chodzi mi o to jaki to kolor i czy ma jakiś jeden zamiennik. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 H1 82% + H4 5% + H6 10% + H7 3% = 24. To nie działa w ten sposób... Musisz kupić te 4 farbki i pomieszać je w proporcjach podanych w instrukcji. Kolor ma być taki jakby blady żółty z odrobiną zieleni : http://www.aircraftresourcecenter.com/Gal6/5601-5700/gal5614_Kate_Lachance/00.shtm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 24 to pewnie numer mieszanki, zdefiniowany na potrzeby instrukcji malowania, a nie numer słoiczka z farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2012 H1 82% + H4 5% + H6 10% + H7 3% = 24. To nie działa w ten sposób... Musisz kupić te 4 farbki i pomieszać je w proporcjach podanych w instrukcji. Kolor ma być taki jakby blady żółty z odrobiną zieleni : http://www.aircraftresourcecenter.com/Gal6/5601-5700/gal5614_Kate_Lachance/00.shtm Dzięki, będę musiał pokombinować, szkoda tylko że u mnie nie mam dostępu do farb gunze a jedynie do pactry a na zamawianie internetowe trochę późno ... ;) 24 to pewnie numer mieszanki, zdefiniowany na potrzeby instrukcji malowania, a nie numer słoiczka z farbą. Tak domyślam się, chociaż trochę dziwne że idą kolejno numery słoiczków a akurat 24 nie ma a może C127 byłoby tu dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Pactry powiadasz., na Twoim miejscu pomieszałbym interior green z żółtym i białym, ale to tylko moja sugestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxan Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 W skali 1:48 "Kate" ma podane wnetrze - C127 Cockpit color Nakajima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2012 Możliwe że to u mnie są jakieś stare oznaczenia lub nowe farby wyszły, bo na przykład w starym zerze hasegawy też kolor osłony silnika każą mieszać z czarnego i niebieskiego a w nowszym jest tam cowling color c125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi