Jump to content

Pytanie o F-16 D Block-52

Recommended Posts

Witam,

w najbliższej przyszłości chcę zabrac się za moją pierwszą konwersję modelu w "czterdziestceósemce". Na pierwszy ogień poszedł nasz polski Jastrząb. Jako model "bazowy" chyba Italeri F-16 C/D http://www.italeri.com/product.aspx?item=0840S. Może ma ktoś takiego na zbyciu? Czy ktoś mógłby dać linka do jakiegoś zeszytu ze zdjęciami F-16 naszej wersjii?

Widziałem w necie Kagero z kalkami, czy ten wybór byłby dobry? Czy te kalki są dobre? Czy tamte zdjęcia to są zdjęcia naszego jastzębia? Nie chcę żadnych dodatków żywicznych ani blaszek. Model zrobię w miarę swoich możliwości za jak najmniejsze koszty

A co do Kagero to nie ma tam zdjęć dokładnie naszych "szesnastek". Kalki są jak najbardziej ok, ale tylko numery i szachownice.

Najlepszą dokumentację zdjęciową na rynku podał Ci gulus

No szachownice + numery to z Kagero pewnie - napisy mozesz sobie zrobic sam - wedlug instrukcji zamieszczonych przez Majka. Jezeli chodzi o kroj to poszukaj w sieci fonta ("trutajpa" ) "AmarilloUSAF" to jest dokladnie ten ktory byl/jest stosowany na F-16 - rowniez na naszych... przyda Ci sie do przygotowania kalek w Corelu.

EDIT: Tu link do fonta http://www.dafont.com/tom-c-lai.d313

Pozdr.

Pawel

Cześć,

zrobię jednak wersję C (łatwiej dostępna)(italeri C/D nigdzie nie znalazłem)

kupię chyba to : http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?aukcja=&grupa_p=1&przedm=105907&grp=&f_pkt=

A co do kalek to czekam na odp. od jednego gościa, ma zeszyt Kagero ,a kalki mu chyba nie potrzebne (mam taką nadzieję). Aha, czy można prosić o spis różnic pomiędzy zwykłym C, a naszym block 52+? Prosim.

Ale nie potrafie go nigdzie zdobyć pozatym myślałem, że Academy to dobra firma. W sumie to staram się kleić tylko Italeri, bo jeszcze nie spotkałem kiepskiego ich modelu. Piszesz o C/D?

Dzięki,

tylko ja i mój "inglisz"-żal do kwadratu. Nie żebym był jakiś tempy, poprostu mam 13 lat i nawet 6 na koniec z angola, ale to umiejętności dobre tylko jak na mój wiek.

Dzieki,

w rzeczywistości tylko Hobbysta okazał się trafny Ten spis sklepów to widziałem miesiąc temu, ale nie pomyślałem żeby do każdeko wejść i szukać nie rzez googla. Dzięki jeszcze raz.