Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dawno, dawno temu bawiłem się modelami i postanowiłem powrócić. Jako, że jest to mój pierwszy post przy okazji witam wszystkich serdecznie !

Interesującym modelem wydał mi się M8 Greyhound i daltego wrzucam go na warsztat licząc na Waszą pomoc i opinie :-)

I od razu mam kilka pytań - czy całą dolną część pojazdu (bez wieży) mogę skleić przed malowaniem, czy będą jakieś niedostępne miejsca ?

Czy elemety podwozia (wał napędowy, zawieszenie itp.) mogę przyklejać czy najpierw się je maluje ?

I wreszcie cóż to za dziwny patent ze śrubką ? :-) Rozumiem, że po przykręceniu wlać kropelkę kleju i zaszpachlować ?

Poniżej zdjęcie zestawu:

m8_warhound-1.jpg

Napisano

Witam

Jakis czas temu zaczolem dzialac ten model (czeka na brudzenie ale jakos nie mam weny ), bez blaszek model troche pusto wyglada.

Ja calosc poskladalem do kupy i malowalem bez wiekszych problemow

Jesli zostaniesz przy tej skali to w modelach Tamki pelno takich patentow ze srobkami i w tym modelu ja swoja tylko pomalowalem bo i tak raczej nikt pod spod nie bedzie zagladal

Napisano

I kolejne ruchy poczynione - poskładałem do kupy wał napędowy, zacząłem zabawę z wahaczami, sklejanie kółek oraz skleiłem wanienke (poniżej zdjęcia). Dalej waham się w którym momencie skleić zespół napędowy z podwoziem...

Swoją drogą nie ma problemu z malowaniem całego spodu wanny, jak się przyklei zespół napędowy ? Bo jest on dosyć blisko..

Czy może ktoś mi powiedzieć jakiego koloru jest właśnie zespół napedowy i wahacze - czy był on malowany na kolor maskujący, czy też miał jakiś metaliczny kolorek ?

W planach skończyć zabawę z zawieszeniem, podoklejać co się da do kadłuba oraz wziąć się za wierzyczkę..

m8_warhound-2.jpg

m8_warhound-3.jpg

Napisano

Malujesz aerografem?Jak tak to chyba nie powinno być problemu z malowaniem sklejonego spodu.

Napisano

Okej mam pytanko - jakim kolorem malować wahacze i inne części podwozia ?

Bo muszę je pomalować przed przyklejeniem kół i pancerza kół..

Napisano

Jeszcze pojazdu na kołach nie czyniłem, ale lepiej je chyba sobie do przyklejenia pod koniec zostawić - tuż przed kurzeniem.