Usul Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Dawno, dawno temu bawiłem się modelami i postanowiłem powrócić. Jako, że jest to mój pierwszy post przy okazji witam wszystkich serdecznie ! Interesującym modelem wydał mi się M8 Greyhound i daltego wrzucam go na warsztat licząc na Waszą pomoc i opinie :-) I od razu mam kilka pytań - czy całą dolną część pojazdu (bez wieży) mogę skleić przed malowaniem, czy będą jakieś niedostępne miejsca ? Czy elemety podwozia (wał napędowy, zawieszenie itp.) mogę przyklejać czy najpierw się je maluje ? I wreszcie cóż to za dziwny patent ze śrubką ? :-) Rozumiem, że po przykręceniu wlać kropelkę kleju i zaszpachlować ? Poniżej zdjęcie zestawu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Witam Jakis czas temu zaczolem dzialac ten model (czeka na brudzenie ale jakos nie mam weny ), bez blaszek model troche pusto wyglada. Ja calosc poskladalem do kupy i malowalem bez wiekszych problemow Jesli zostaniesz przy tej skali to w modelach Tamki pelno takich patentow ze srobkami i w tym modelu ja swoja tylko pomalowalem bo i tak raczej nikt pod spod nie bedzie zagladal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 24 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2012 I kolejne ruchy poczynione - poskładałem do kupy wał napędowy, zacząłem zabawę z wahaczami, sklejanie kółek oraz skleiłem wanienke (poniżej zdjęcia). Dalej waham się w którym momencie skleić zespół napędowy z podwoziem... Swoją drogą nie ma problemu z malowaniem całego spodu wanny, jak się przyklei zespół napędowy ? Bo jest on dosyć blisko.. Czy może ktoś mi powiedzieć jakiego koloru jest właśnie zespół napedowy i wahacze - czy był on malowany na kolor maskujący, czy też miał jakiś metaliczny kolorek ? W planach skończyć zabawę z zawieszeniem, podoklejać co się da do kadłuba oraz wziąć się za wierzyczkę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Malujesz aerografem?Jak tak to chyba nie powinno być problemu z malowaniem sklejonego spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 26 Sierpnia 2012 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Okej mam pytanko - jakim kolorem malować wahacze i inne części podwozia ? Bo muszę je pomalować przed przyklejeniem kół i pancerza kół.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Jeszcze pojazdu na kołach nie czyniłem, ale lepiej je chyba sobie do przyklejenia pod koniec zostawić - tuż przed kurzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi