Truckerek93 Napisano 1 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Dziś prowizorycznie skleiłem budę boki tyłu i przód bez dachu i coś mi nie pasuje. Serek, czy ty sklejałeś kaste z instrukcją czyli boki do wnętrza, czy najpierw kaste i wsadzałeś w to wnętrze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Nie, ja sklejałem wtedy zgodnie z instrukcją czyli pokolei przyklejałem boki kabiny do wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2007 kurde bo ja skleiłem całość i teraz coś nie pasuje, dobrze że dałem mało kleju to przednią cześć oderwałem, później dam fotki jak to wygląda .Jeszcze jedno pytanko jaki polecacie podkład do kolory czarnego, chodzi mi o spraye i jaka firma , czy MOTIP się nadaje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Motip jak najbardziej się nadaje. Myśle że szary bedzie dobry-standart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Dzięki za pomoc . Myślę że tak zrobię tylko ile trzeba położyć warstw podkładu, a ile koloru bazowego?? Stopki do wchodzenia za kabinę jak i do pomalowane chromem. Mam pytanko czy ta nakładka na końcu ramy to dać czy nie? Serek jak możesz użyczy mi fotki tyłu , bo mi wysiadła koma a cyfrówka jest na wakacjach.więc seruniu wklej fotkę tyłu ramy jak ty to wykonałęś. Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 1 Sierpnia 2007 Share Napisano 1 Sierpnia 2007 Nakładka na końcu ramy powinna być przyklejona coś jak na tej fotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 2 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2007 Dzięki za fotkę chodziło mi o to czy dawać bo jak tak to czy pok kolor ramy czy karoserii?? Karoseria czarna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 2 Sierpnia 2007 Share Napisano 2 Sierpnia 2007 Pod kolor ramy bo tak mają prawdziwe Scanie a Italeri popełniło tu błąd sugerując że ma być w kolorze kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 2 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2007 czyli czarny błyszczący?? Flarek mam jeszcze jedno pytanie, czy możesz powiedz skąd masz to foto. Malować pasy przy zbiorniku na czarno czy zostawc chrom?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 2 Sierpnia 2007 Share Napisano 2 Sierpnia 2007 A zobacz gdzieś na fotach jak wygląda w oryginale. Pasy na baku razcej zawsze są czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 2 Sierpnia 2007 Share Napisano 2 Sierpnia 2007 Oryginalnie Scania maluje ramy na ciemny szary ale w końcu może to być truck po tuningu Co do fotki to jest z interentu wzięta tylko nie pamiętam skąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 2 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2007 a kurde bo pomalowałem ale nie wyszło i teraz myślę jak to poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 2 Sierpnia 2007 Share Napisano 2 Sierpnia 2007 Bo takie właśnie jest modelarstwo raz wyjdzie a raz nie. Nic ci nie pozostaje jak wymoczyć bak w krecie i zacząć go od nowa-sam kilka razy tak robiłem, musiałem nawet połowki rozklejać. i tak mi nie wyszedł za dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 2 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2007 za późno wyszło jak wyszło jest już zmontowany na ramie może kiedyś się poprawi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 3 Sierpnia 2007 Share Napisano 3 Sierpnia 2007 za późno wyszło jak wyszło jest już zmontowany na ramie może kiedyś się poprawi?? ...a może kiedyś zacznie się używać przecinków i kropek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 3 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2007 Dobrze, postaram się o tym pamiętać. Dziś postaram skleić boki do kupy, jak wyjdzie to dam fotki, jak nie to też dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 3 Sierpnia 2007 Share Napisano 3 Sierpnia 2007 Czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 4 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2007 Na co czekasz Wojtku.Teraz jestem na mini wakacjach, wiec prace nad modelem nie ruszą za szybko. Kapuje chyba na fotki sklejonych boków, Mam je ale na cyfrówce. i musiałem je rozłączyc, bo coś nie wyszło. skleiłem rano zostawiłem do wyschnięcia , więc nie wiem czy dobrze wyszło. P.S usuncie poprzedniego posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 4 Sierpnia 2007 Share Napisano 4 Sierpnia 2007 Truckerek życzę miłego wypoczynku, Tobie i Twoim modelom od Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 5 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2007 Modele odpoczną,a forum nie.Mam dostęp do komputera i internetu wiec będę pisał w miarę możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2007 Już powróciłem z wakacji . jutro albo jeszcze dziś dam fotki tego co wymajstrowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 11 Sierpnia 2007 Share Napisano 11 Sierpnia 2007 Czekamy z utęsknieniem, na dalszą relaję z budowy, jakim jest Scania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 11 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2007 hah po małych przymiarkach coś nie pasuje.fotki jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2007 Przymiarki pokazały mi parę małych moich błedów,np.:Błotkink tylni od strony pasażera jest przesunięty,a co najważniejsze,to że po złożeniu kabiny nie pasuje ona na boczne panele. błotnik: i to co nie daje mi spać po nocach. pomyślałem i wpadłem na pomysł żeby rozszerzyć boki ,tzn na tylną ściankę(łączenie tylnej ścianki z bokiem nałożyć ok 3mm szpachli.a z przodu inaczej skleić (szerzej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 16 Sierpnia 2007 Share Napisano 16 Sierpnia 2007 Z tym błotnikiem to sprawdź, bo może to byc tylko krzywo zamocowana oś razem z kołem i dlatego sie wydaje, że błotnik jest przesunięty Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi