Dzejo Napisano 25 Października 2012 Share Napisano 25 Października 2012 Polski numer 010 z modelu SH jest za mały i nienadaje się do użycia. ciekawostki dodaje fakt ze na barwnych planszach z tyłu pudła SH ma już właściwe gabaryty. Co najwyżej "Zera" nie powinny być całe. Widać plansze kto inny , kalkę inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 25 Października 2012 Share Napisano 25 Października 2012 Moja wizja strzały, różnica jest taka z wizją z "LzS", że nie ma trójkątów tulipana na godzinie 12 i 6 w rzucie z przodu, a strzała się elegancko rozszerza na swoim końcu. Do dyskusji jest wygląd z góry, jak te końce strzał się ze sobą łączyły, ale do tematu wrócę po urlopie, czyli za jakieś 2 tygodnie. Pewnej korekty wymaga wzajemne położenie "kolana strzały" i dolnego trójkąta tulipana i kąt grota. Muszę też znaleźć mniej zniekształcone zdjęcie, wziąłem bez sensu najgorsze... Tu uzgodniłem tylko przednią część kadłuba przed skrzydłem między planem i zdjęciem. Corel mnie trochę przerasta. Następne będzie lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 Witam Orientujecie się czy znane są jakiekolwiek inne zdjęcia czerwonej 010 oprócz poniższego ?? http://www.plw.private.pl/samoloty/jak-23/Image11.gif Aczkolwiek dobre i to , przynajmniej widać ze samolot miał czarne "chodniki" ;-) i inny układ czerwonego koloru na końcówce statecznika niż SH podaje Corel mnie trochę przerasta. mam to samo , dlatego ostatnio preferuje rysunek w AutoCAD, zapisanie jako .dxf, a później zabawę w Corelu z nadaniem grubości linii i kolorów... idzie mi zdecydowanie szybciej, sprawniej i pewniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 29 Października 2012 Share Napisano 29 Października 2012 Mi link nie działa :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 30 Października 2012 Autor Share Napisano 30 Października 2012 Z pisma MODELARSTWO Nr 1/2011 (4) str.70: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 31 Października 2012 Share Napisano 31 Października 2012 Wielkie dzięki Wojtku. Choć przy okazji wyszły dwie wątpliwości: 1) coś co wydawało mi się czarnym pasem (chodnikiem) u nasady skrzydła chyba w rzeczywistości jest cieniem.... 2) czy "0" z numeru jest cale czy poprzerywane?? zarówno z prawej jak i lewej strony wygląda to tak jakby jedno było całe drugie dzielone.... ech ;-) Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 31 Października 2012 Share Napisano 31 Października 2012 Na lewej burcie oba zera są przerywane. Na prawej burcie, pierwsze od lewej nie ma łączeń pionowych. Zdjęcie (w locie) i sylwetka barwna jest też w monografii 1 PLM Mikołajczuka, jeśli trzeba zeskanuję w tym tygodniu. Tylko zdjęcie przedstawia stan jak na pierwszym zdjęciu Wojtka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Z pisma MODELARSTWO Nr 1/2011 (4) str.70: Wojtku , dzięki za foto. Patrząc na nie jedna ciekawą rzecz zauważyłem , numer "010" z lewej strony (zaczyna się na równi z klapą zasilania lotniskowego) jest bardziej cofnięty niż ten z prawej (dość znacznie oddalony od tej klapy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 5 Listopada 2012 Share Napisano 5 Listopada 2012 jest bardziej cofnięty niż ten z prawej (dość znacznie oddalony od tej klapy) Patrząc dalej to i odstępy pomiędzy cyframi są inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi