uczesany Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 Witam, rozpocząłem pracę na prostym modelem 1/72 firmy Plastyk. Chciałbym uzyskać pomoc, mianowicie czy wybrałem właściwe kolory Vallejo z serii Model Air, aby odwzorować schemat malowania z 1944 r. 1. 71016 2. 71048 3. 71047 4. 71109 5. 71080 6. ? wnętrze modelu 71095 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 O co chodzi z numerem "6"? Osłony luf były w kolorze kamuflażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 8 Września 2012 Autor Share Napisano 8 Września 2012 O co chodzi z numerem "6"? Osłony luf były w kolorze kamuflażu. Nie wiedziałem jaki kolor stąd pytajnik. Sądziłem, że jakiś gun metal ale skoro w kolorze kamuflażu to wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Letalin - racja... Ale Uczesany podziwiam twoją odwagę... Lubię wyzwania ale jak na razie Plastykowo - Novosko- Frogowski(?) Mk. XIV to za duże wyzwanie dla mnie... Może znowu jakaś masochistyczna sesja w rodzaju Mk. VIII KP? Aha.. Już malowanie mi lepiej idzie. Mało czasu na budowę, więc brak relacji ale pomału . Wracam do formy i kończę malowanka Coś mi się zdaje, że zakonkuruję z Tobą nt tego Spita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Lubię wyzwania ale jak na razie Plastykowo - Novosko- Frogowski(?) Mk. XIV to za duże wyzwanie dla mnie... Nie przesadzajmy. Właśnie kończę składać ten zestaw i moim zdaniem zupełnie przywoity model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Lubię wyzwania ale jak na razie Plastykowo - Novosko- Frogowski(?) Mk. XIV to za duże wyzwanie dla mnie... Nie przesadzajmy. Właśnie kończę składać ten zestaw i moim zdaniem zupełnie przywoity model! Wszystko zależy jak zjechane formy. Oryginalne Frogi są zupełnie przyjazne dla modelarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Moje wypraski były w przyzwoitym stanie (za wyjątkiem oszklenia), Novo Export z anglojęzyczną instrukcją. In-box można zobaczyć tu: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=66&t=24846 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Hey Banny ! Wypraski prima sort, ale wiadomo, że przejście skrzydłowokadłubowe nie do przyjęcia - jakieś napływy na krawędzi spływu przykadłubowej... To nie może tak zostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Hehe, jak dla mnie jest to jak najbardziej do przyjęcia. Robiąc vintage nie robię po prostu modelu Spitfire, tylko staram się pokazać wizję Spitfire jaką miał FROG pół wieku temu. Z dobrodziejstwem inwentarza, czyli także z błędami i uproszczeniami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Aha No warsztat obejrzę na 200%... Ale chciałbym z tego zrobić no - XIV. Kiedyś nie mieliśmy wyboru modeli takich jak teraz... To jakieś wyzwanie - nie uda się kilka doświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 No warsztat to może pokazać jeszcze Kolega uczesany, bo mój Spit jest już pomalowany i czeka na wykończenie. Ale galerii oczywiście nie omieszkam zamieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 OK. Odkopuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi