Kosynier Napisano 11 Września 2012 Share Napisano 11 Września 2012 Model dostałem 10 lat temu i wtedy też w większości został posklejany. Miałem bardzo ambitne plany co do tego modelu, blaszki, żywiczny zimmerit. Według planu miał być odbajerzony na maxa . W końcu nadszedł czas aby go skończyć. Co do kamuflażu to jeszcze szukam jakiejś inspiracji. Na razie model został psiknięty podkładem Chaos Black. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 11 Września 2012 Share Napisano 11 Września 2012 Faktycznie odbajerzony na maxa . Z czego zimm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 11 Września 2012 Autor Share Napisano 11 Września 2012 Zimmerit firmy Atak, na pancerz naklejane są cienkie płatki, tylna płyta jest odlana w całości tak jak wieża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 Września 2012 Share Napisano 11 Września 2012 Musisz się nauczyć, że "odbajerzanie" na maksa blaszkami nie zawsze jest dobre, a w szczególności Eduarda. I tak: Osłony wizjerów kierowcy, radiooperatora i celowniczego były zrobione z blachy pancernej, a nie z blachy do wiader. Prowadnica do km-u przeciwlotniczego to samo. Haki na klapie silnikowej też były z grubej blachy pancernej. Całkiem nie potrzebnie zastąpiłeś te elementy plastikowe fototrawionkami. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 11 Września 2012 Share Napisano 11 Września 2012 No to popatrzę,powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 11 Września 2012 Autor Share Napisano 11 Września 2012 Musisz się nauczyć, że "odbajerzanie" na maksa blaszkami nie zawsze jest dobre, a w szczególności Eduarda.I tak: Osłony wizjerów kierowcy, radiooperatora i celowniczego były zrobione z blachy pancernej, a nie z blachy do wiader. Prowadnica do km-u przeciwlotniczego to samo. Haki na klapie silnikowej też były z grubej blachy pancernej. Całkiem nie potrzebnie zastąpiłeś te elementy plastikowe fototrawionkami. Pzdr Gdybym go budował teraz to na pewno kilka rzeczy zrobiłbym inaczej i na pewno się zgłosił do Ciebie o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 11 Września 2012 Share Napisano 11 Września 2012 szkoda tylko że przynajmniej lufy nie wymieniłeś na metalową nie wspomnę już o wymianie tych badziewnych MG liny? friule? jak wypas to na maksa czekam na dalsze postępy w malowaniu pozdr SM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 13 Września 2012 Autor Share Napisano 13 Września 2012 Pomysł na "wypas" model pojawił się w chwili kiedy postęp prac był zaawansowany, dlatego odpuściłem wymianę lufy na metalową. Liny wymienione na produkt Eureki a gąsienice na HobbyBoss. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Pomysł na "wypas" model pojawił się w chwili kiedy postęp prac był zaawansowany, dlatego odpuściłem wymianę lufy na metalową. Liny wymienione na produkt Eureki a gąsienice na HobbyBoss. mimo to lufy mogłeś wymienić nawet na tym etapie poza tym w tamce bardzo łatwo można zrobić ruchome zawieszenie i to sobie też odpuściłeś a szkoda.. jestem ciekaw malunków, planujesz jakiś konkretny pojazd? pozdr Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 13 Września 2012 Autor Share Napisano 13 Września 2012 Oj kusisz z tą wymianą lufy Co do malowania to nadal nie mam pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Oj kusisz z tą wymianą lufy Co do malowania to nadal nie mam pomysłu. wymień przynajmniej MG na wieży koszt 9zeta-satysfakcja gwarantowana pozdr Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi