Skocz do zawartości

SU-17M4 9305 1/72

kozu

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam zamiar przerobić uzbrojenie od Mig'a :P na to w SU'ce
Noo, zrozumiałem Twoje intencje

Moim zdaniem powinieneś spróbować przerobić tego UBeka na B-8 (czyli to co na fotce).

Model jest niskonakładowy więc nie wiem czy jest sens szukania specjalnego uzbrojenia do niego (o ile dobrze pamiętam, to B-8 widziałem chyba w którymś z ukraińskich zestawów uzbrojenia hmm... )

Noo, zrozumiałem Twoje intencje

Moim zdaniem powinieneś spróbować przerobić tego UBeka na B-8 (czyli to co na fotce).

Model jest niskonakładowy więc nie wiem czy jest sens szukania specjalnego uzbrojenia do niego (o ile dobrze pamiętam, to B-8 widziałem chyba w którymś z ukraińskich zestawów uzbrojenia hmm... )

może i model jest niskonakładowy ale chce żeby prezentował sie możliwie dobrze a nie jak jakaś "tandeta"

• 2 weeks later...

Witam

jako że prace troszke przyśpieszyły przez święta więc wypadało by pokazać jak model aktualnie wygląda

-początek malowania barw:

p1090636f.jpg

p1090641a.jpg

-aktualny stan

p1090646f.jpg

p1090649u.jpg

p1090653j.jpg

p1090654.jpg

jak widać prace przebiegają w dobrym kierunku

aktualnie jestem na etapie malowania oznaczeń ;)

Pozdrawiam i życze hucznego Sylwestra

Ja sobie zakupilem icm zestaw "powietrze-ziemia" 25 zl bodajże. Co prawda drozej niz sam zestaw Su-22 ale warto bo starczy na J-15bs, Su-25 i Su-34.

Co do przeróbki Ub-32 na B-8 to zestawowe od mig-27 będą sie chyba najlepiej nadawać srednicą.

Mnie najbardziej ciekawi kto wreszcie zrobi wnęki podwozia głównego. Nieważne zywice czy blachę....szlo by jak woda bo taka ilość na rynku co jest suczek....

• 1 month later...
Ja sobie zakupilem icm zestaw "powietrze-ziemia" 25 zl bodajże. Co prawda drozej niz sam zestaw Su-22 ale warto bo starczy na J-15bs, Su-25 i Su-34.

Co do przeróbki Ub-32 na B-8 to zestawowe od mig-27 będą sie chyba najlepiej nadawać srednicą.

jednak zrezygnowałem z pomysłu przeróbki z ub-32 na b-8

rozmiarami w ogóle nie pasowało więc jednak została opcja szukania b-8

dodatkowe zbiorniki paliwa łatwo znalazłem, natomiast z z b-8 było więcej zachodu

w najbliższym czasie postaram sie jakieś zdjęcia wrzucić z postępu prac

pozdrawiam

• 1 month later...

Witam po dłuższej przerwie

Praca nad modelem wygląda następująco:

p1090964v.jpg

p1090953fi.jpg

zostały mi już detale takie jak odgromniki na końcówkach skrzydeł oraz nałożenie lakieru półmatowego

prace pozostawiam waszej ocenie ;)

Pozdrawiam

Bardzo ładnie wyszedł ten Su Numery boczne namalowane a wyglądają jak kalki Jestem pod wrażeniem :)

Planujesz jakąś podstawkę pod niego ?

zastanawiam sie nad jakąś dioramą

najlepiej jakąś uniwersalną żeby też do innych modeli ewentualnie pasowało jako tło

myślałem od hangarze z typu co mają zaokrąglony dach [taki jaki pamiętam z dzieciństwa z czasów kiedy mieszkałem w Świdwinie ]

a jeśli chodzi o numery boczne i szachownice oraz reszte oznaczeń malowanych ręcznie to do końca nie jestem zadowolony, mam dziwne wrażenie że linie są za szerokie w stosunku do tych jakie widać na prawdziwym samolocie :/

Wygląda jak wycięty z jakiegoś czarno-białego filmu albo zdjęcia. Nieźle Ci wyszedł.

a dziękuje

Hej, sam model calkiem fajny - jak dla mnie drobna korekta - szachownica na sterze kierunku źle umieszczona oraz mozna bylo zastosowac tasme maskująca dla regu oraz znaczników na wlocie

dziękuje za opinie

odnośnie szachownic na sterze to faktycznie spaprałem troche jak nakładałem taśme myślałem że jest w odpowiednim miejscu, niestety wyszło troche inaczej niż planowałem

ale planuje niedługo zacząć prace nad szparką 305 "Dzik" ;) jak tylko uda mi sie gdzieś dostać w Bydgoszczy w żadnym sklepie nie ma.

Pozdrawiam

Bardzo mi się podoba. Kiedyś dawno temu chyba własnie ta suka była na targach w Kielcach. Ale jeszcze w bardziej klasycznym malowaniu, chociaż z ciekawszym uzbrojeniem. Moim zdaniem nieźle ci wyszło malowanie numerów z reki. A szachownice to zanabyłeś w jakimś modelu czy zestawie? Bo nie zauważyłem tego info

Bardzo mi się podoba. Kiedyś dawno temu chyba własnie ta suka była na targach w Kielcach. Ale jeszcze w bardziej klasycznym malowaniu, chociaż z ciekawszym uzbrojeniem. Moim zdaniem nieźle ci wyszło malowanie numerów z reki. A szachownice to zanabyłeś w jakimś modelu czy zestawie? Bo nie zauważyłem tego info

dziękuje za opinie

odnośnie tego egzemplarza to samolot widziałem w tym malowaniu na Air Fair Bydgoszcz 2012 (chyba 2 czerwca) a rok wcześniej był w starszym malowaniu.

odnośnie szachownic i całej reszty oznaczeń to jest to ręczna robota

• 2 months later...