kowal76 Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Witam Chciałbym pokazać mój najnowszy model. Jest to MiG 21 MF 1/72 z zestawu Plastyk. Model malowałem pędzelkiem i nie jestem zadowolony z efektów swojej pracy . Farba którą użyłem to Agama i jakoś dziwnie mi się ją malowało , Pactra chyba lepsza. Po raz pierwszy próbowałem odtworzyć linię podziału ale nie wyszło mi to za bardzo , muszę zaopatrzyć się w porządny rylec i odpowiednią taśmę. Podsumowując , nie jestem zadowolony z tego modelu ale biorę pod uwagę że nie mam zbyt dużego doświadczenia. Następnego MiG-a postaram się zrobić lepiej, w kolejce czekają jeszcze 3 MiGi 21 Fujimi, Zvezda i Innex. Najważniejsze że sklejanie sprawia mi frajdę . Pozdrawiam Grzesiek created by Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Poniekąd masz rację, szybki w 1/144 wyszedł Ci ładniejszy, ale może tylko dlatego, że Eduard>Plastyk Pierwsze rycie lini podziału masz za sobą, przy następnym modelu spróbuj z łoszem. Nie jestem pewien czy to błąd, ale na st. pionowym masz 2 anteny IFF zamiast 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Model wygląda oldskulowo. Malowanie na srebrno pędzelkiem jest zawsze ryzykowne. Pmiętam, że jedyny raz, gdy byłem zadowolony z efektu, to było użycie emalii srebrnej lub aluminium humbrola. Niestety, nie pamiętam numeru. Siadała cieniutką warstwą i nie zostawiała smug. spróbuj doświetlić nieco zdjęcia i eksponowac model na jednym dużym arkuszu papieru. Naprawdę poprawia to odbiór. Nie wiem, skąd pochodzą formy Plastyka. Kiedyś czeski KP robił niezłego Miga-21. Jest to jeszcze w obiegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 27 Września 2012 Autor Share Napisano 27 Września 2012 Nie jestem pewien czy to błąd, ale na st. pionowym masz 2 anteny IFF zamiast 3 Faktycznie powinny być 3 anteny , moja nie uwaga Nie wiem, skąd pochodzą formy Plastyka. Kiedyś czeski KP robił niezłego Miga-21. Jest to jeszcze w obiegu? Wydaję mi się że właśnie Plastyk to formy KP tylko że przerobione na wklęsłe linie podziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Jak na pędzelek to on całkiem nieźle wygląda... Hmmm... Dobrą opcją, jeśli planujesz więcej srebrnych rurek, byłoby kupno dużego, srebrnego spray'u - fajnie kryje i ma zbliżony odcień do humbrolowskiej 11-tki. Ze zdjęciami - faktycznie, lekka kiszka - weź jakiś jednorodny kawałek brystolu, czy nawet dużą płachtę papieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Września 2012 Autor Share Napisano 28 Września 2012 Witam Zrobiłem nowe fotki , wydaje mi się że są trochę jaśniejsze . Sory ale nie mam dobrego sprzętu fotograficznego . Pozdrawiam Grzesiek created by Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 28 Września 2012 Share Napisano 28 Września 2012 Plastyk z godłem?! Mom, Please!!! Pozdrawiam, JK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 28 Września 2012 Share Napisano 28 Września 2012 Moim skromnym zdaniem nie uzyska się dobrego efektu przy metalizerach a i przy aerku trzeba mieć trochę wprawy, widać jednak że zrobiłeś wszystko co mozliwe aby model wyszedł; a i wykonanie trudnego zestawu ci się chwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 28 Września 2012 Autor Share Napisano 28 Września 2012 Plastyk z godłem?! Mom, Please!!! Godło i szachownice użyłem z kalek do innej wersji malowania MiG-a . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin D Napisano 28 Września 2012 Share Napisano 28 Września 2012 Dobrze że działko przykleiłeś poprawnie. Model ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 28 Września 2012 Share Napisano 28 Września 2012 Godło i szachownice użyłem z kalek do innej wersji malowania MiG-a . A ja już myślałem, że Plastyk zaczął dawać te kalki, co twierdził, że daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Września 2012 Autor Share Napisano 30 Września 2012 Dziękuję wszystkim za komentarze dotyczące modelu . Dobrze że działko przykleiłeś poprawnie. Dlaczego miałbym je żle przykleić ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi