JeyBee Napisano 11 Lipca 2013 Autor Share Napisano 11 Lipca 2013 czekam na paski LED 3szt na 10cm więc zrobiłem próbne wyposażenie kawiarni na lotnisku (na razie jeden zestaw jeszcze przed malowaniem stołu i krzeseł ) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us i jak wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 Nice.Jest fajnie.Ostatnia scena przypomina mi opoznienie lotu z roznych cieplych krajow.Ale co tam. Tworzysz ciekawe prace i tego sie trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 11 Lipca 2013 Autor Share Napisano 11 Lipca 2013 a tu przymiarka w terminalu (przyszłe miejsce kafejki - nazwa jeszcze nieznana) Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 19 Lipca 2013 Autor Share Napisano 19 Lipca 2013 Tutaj małe przymiarki. Wreszcie jest podłoga i prace ruszyły ze stolikami i krzesłami do tego donice ufff kilkanscie nocy zejdzie. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us zastanawiam czy nie powinienem dać podłogi nie szarej a w odcieniu beżu, może lepiej by się komponowała z tłem. Oczywiście na miejscu widocznych śrób w podłodze będą donice aby ładnie wyglądało . Krzesła i stoliki nie będą na białych podstawkach ale na przeźroczystych i pomalowane ladnie . I jak wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 20 Lipca 2013 Autor Share Napisano 20 Lipca 2013 zmieniłem podłogę na odcień beżu ale nie wiem czy widać i rozmieszczenie roślin w restauracji a pomiędzy stoliki będą itp. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 21 Lipca 2013 Autor Share Napisano 21 Lipca 2013 Wstępna przymiarka. Ale widać na zdjęciach podstawki z PET (nie podoba mi się) i będę musiał kleić do podłoża każdą figurę, stoliki i krzesła uff. Cóż nie da się iść na skróty. Może ktoś podpowie jakim klejem? Pod okleiną jest HIPS więc to nie problem ale okleina to może być ciężko a i nie wiem jak będzie wyglądało. Uploaded with ImageShack.us Dorzuciłem tablice informacyjne na filarach i parę drobiazgów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 30 Lipca 2013 Autor Share Napisano 30 Lipca 2013 wrzucam parę fotek z kolejnej przymiarki po dodanie tego co widać Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 15 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2013 A tu powstają pomosty wraz z oświetleniem. Dwa już gotowe wiec jeszcze do zrobienie 6 sztuk. Elektryka działa więc teraz tylko sklejać i podłączać. Do oświetlenie po wcześniejszych próbach wykorzystałem diody SMD 3528 na pasku w ilości 3/10cm (150/5m). Dają lepsze światło i nie jest za jasne. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 23 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2013 komplet 8 szt gotowy. Teraz pora na dalsze części. Oświetlenie działa każdym pozostało tylko dodać ludziki . Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 25 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2013 A tutaj małe postępy. Ten kształt pomostu jest konieczny z uwagi na projekt i kształt wypukły tej restauracji której zdjęcia są powyżej (uwzględniając rozmieszczenie samolotów i ich wymiary. Uploaded with ImageShack.us tutaj postępy z widoczną podłogą do której będą przyklejone ludziki. Uploaded with ImageShack.us więc jeszcze tylko sufit z oświetleniem i wykończenie. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 15 Września 2013 Autor Share Napisano 15 Września 2013 To pasażerowie w rękawach gotowi. Najtrudniej było dorabiać im te walizeczki i inne torby podręczne bo musiało to jakoś wyglądać. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us i jak, może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 25 Października 2013 Autor Share Napisano 25 Października 2013 Troszke popracowałem po przerwie. Tutaj przymiarka do wykonania drugiego poziomu z tworzywa przeźroczystego PMMA – znalazłem super klej. I tak to będzie wyglądało o oczywiście przybędzie pasażerów itp. Będzie kilka takich odcinków. Uploaded with ImageShack.us Tutaj zaczynam dla odmiany Airbusa A340 w malowaniu South African Airlines – wnętrze na czarno aby nie prześwitywało oświetlenie. Uploaded with ImageShack.us A tutaj kończe MD-Dc 10-30 w malowaniu Amarican Airlines z oświetleniem wnętrza (wcześniej wrzucałem zdjęcia) i udało się odpracować oświetlenie skrzydeł. Po drugiej stronie będzie oczywiście czerwone Uploaded with ImageShack.us I jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 10 Listopada 2013 Autor Share Napisano 10 Listopada 2013 Postępy w pracy nad wyposażeniem i wyglądem wnętrza terminala. Drobiazgowa robota! Zobiełm ponad 500sztuk różnego rodzaju i kolorów walizek. Teraz pracuję na krzesłami itp. Potrzeba też około 500 sztuk. (każde ciąg krzeseł przeznaczony dla kilku osób, a reszta to mam nadzieje będzie efekt głębi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Imponujący projekt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 13 Listopada 2013 Autor Share Napisano 13 Listopada 2013 Dzięki, takie opinie motywują mnie do dalszej pracy. Właśnie zaczynam prace nad autobusem lotniskowym Neoplan N9122L. Mam wymiary, przeliczyłem na skale 1:144, zrobiłem plany, znalazłem tworzywo i mam pomysł na sposób wykonania, więc zobaczymy jak wyjdzie. Jak zacznie wychodzić podrzucę tu zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 5 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2013 próbne sklejenie szkieletu. Praca bardzo mozolna i delikatna. Ten będzie bez pasażerów. Dodam oświetlenie, okleje odpowiednio i na końcu koła...... Idzie powoli ale zawsze tak jest z pierwszym egzemplarzem..... tak się pocieszam. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 3 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2014 I wracam z praca do hali odlotow: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Tlo przykladowe oczywiscie. I jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 Wygląda nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hardy1987 Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 Mógłbyś dodać do tego jeszcze jakieś pojazdy lotniskowe, straż itp. Myślę że jeszcze bardziej uatrakcyjniłoby to twój projekt Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2014 Tak będą i takie pojazdy. Również catering i obsługa techniczna. Trochę już mam ale wymagają przeróbek, więc czekają na swoją kolej. Ostatnio wpadłem na pomysł aby dorzucić pojazdy z Faller Car System (ze 2 czy 3 sztuki aby coś jeździło ale są drogie a i skala nie taka bo N 1:160 lub TT 1:120 więc ten pomysł odkładam obecnie ale nie przekreślam bo trochę kusi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2014 To dalsze prace nad DC 10-30 w malowaniu AA ale z oświetleniem. Teraz muszę czekać na dostawę SMD białych do oświetlenie statecznika pionowego. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Myślę, że chyba fajnie wyszyło oświetlenie skrzydeł na końcach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2014 Popracowałem trochę i dokończyłem łączenie obwodów. Dodałem oświetlenie statecznika pionowego bo już dotarły diody. Załączam zdjęcia tylko w takiej jakości bo lepsze nie wyszły – ale chyba coś widać? Oczywiście to logo na stateczniki pionowym to tylko tak coć przykleiłem bo byłem ciekawy jak będą oświetlone inne barwy niż tylko kolor kadłuba. I co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacpi1234 Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 Miazga , wielkie brawa dla Ciebie , nie siedzę w samolotach ale chętnie będę spoglądał na Twój projekt, szczękę zebrałem i brawa na stojąco ode mnie i nie tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 25 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2014 Pracuję obecnie nad wykonaniem oświetlenia beacon do tego A340. Zrobię je na diodach 3mm czerwone z kondensatorem 1000uF lub 1500uf lub 2200uf i na 10V lub 16V (metoda prób i błędów gdyż muszę dopasować taki kondenstator aby migały z odpowiednią częstotliwością. Mam gotowe diody co migają ale za szybko i są nienaturalne. Dodam jeszcze tranzystor NPN i rezystor oczywiście i powinno ładnie błyskać. Jak zmontuję układ to podeślę zdjęcia a i może się uda wrzucić filmik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 2 Lutego 2014 Autor Share Napisano 2 Lutego 2014 Popracowałem nad apron’em bocznym to kolejne 2 metry bieżące lotniska. Będą pod kątem prostym w stosunku do głównego terminala. (uzależnione położeniem ścian w pomieszczeniu ). Planowane 6 miejsc dla B737/3/4/5/8 i A320/319. Będzie jeszcze droga dla pojazdów na niepomalowanym fragmencie i oświetlenie (planuję lampy o wys. Ok 15-17 cm ale dopiero je projektuję więc z wykonaniem trochę zejdzie – zasilanie 12V) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi