ams Napisano 19 Października 2012 Share Napisano 19 Października 2012 Witam Szanownych... Dawno nic nie publikowałem - mało casu kruca bomba :c) Przedstawiam FAMO - żywica z Planet Model. Epicka tragedia ten model. Zdeformowane i niepasujące do siebie elementy, nieczytelna instrukcja. Generalnie nie polecam!!! Dodatki to oklepany zestaw z Black Doga. Nie miałem za bardzo czasu na jakieś własne kompozycje. Zapraszam do oglądania i komentowania. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Października 2012 Share Napisano 19 Października 2012 Mały, ale ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 19 Października 2012 Share Napisano 19 Października 2012 Mały, ale ładny. Powiem więcej bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 19 Października 2012 Share Napisano 19 Października 2012 Kiedyś zmajstrowałem z Planeta Sd.Kfz. 7/3 Feuerleitpanzer w skali 1/72: ...i w związku z tym mam do Ciebie pytanie o gąski, bo zżera mnie ciekawość Jak to wygląda w przypadku Famo, bo jeśli idzie o Sd.Kfz. 7, to gąsienice były tak tragiczne, że nadawały się bardziej na pasy do przekładni pasowej. Koniec końców zastosowałem ogniwkowe gąsienice po modelu Famo z Trumpetera. Za to pasowanie było całkiem na poziomie, co nie zmienia faktu, że przednią szybę i dach nad kabiną kierowcy musiałem zrobić od zera, bo zestawowe nijak nie trzymały proporcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 20 Października 2012 Share Napisano 20 Października 2012 Jak na te wady w modelu to i tak Ci wyszedł ciekawie,ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 21 Października 2012 Autor Share Napisano 21 Października 2012 Dzięki za opinie. Najgorsze w tym modelu były pogięte cienkie burty "paki" bagażowej i skręcona rama podwozia. Prostowanie ich w gorącej wodzie było bardzo stresujące. A co do gąsek... Jak to wygląda w przypadku Famo, bo jeśli idzie o Sd.Kfz. 7, to gąsienice były tak tragiczne, że nadawały się bardziej na pasy do przekładni pasowej. W miarę miękkie, zewnętrzna strona obleci... ale wewnątrz gładkie jak "pupcia niemowlaka"... niestety nie miałem innych :c( Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi