ams Napisano 19 Października 2012 Napisano 19 Października 2012 Witam Szanownych... Dawno nic nie publikowałem - mało casu kruca bomba :c) Przedstawiam FAMO - żywica z Planet Model. Epicka tragedia ten model. Zdeformowane i niepasujące do siebie elementy, nieczytelna instrukcja. Generalnie nie polecam!!! Dodatki to oklepany zestaw z Black Doga. Nie miałem za bardzo czasu na jakieś własne kompozycje. Zapraszam do oglądania i komentowania. POZDRAWIAM Cytuj
wosiek Napisano 19 Października 2012 Napisano 19 Października 2012 Mały, ale ładny. Powiem więcej bardzo ładny Cytuj
PiterATS Napisano 19 Października 2012 Napisano 19 Października 2012 Kiedyś zmajstrowałem z Planeta Sd.Kfz. 7/3 Feuerleitpanzer w skali 1/72: ...i w związku z tym mam do Ciebie pytanie o gąski, bo zżera mnie ciekawość Jak to wygląda w przypadku Famo, bo jeśli idzie o Sd.Kfz. 7, to gąsienice były tak tragiczne, że nadawały się bardziej na pasy do przekładni pasowej. Koniec końców zastosowałem ogniwkowe gąsienice po modelu Famo z Trumpetera. Za to pasowanie było całkiem na poziomie, co nie zmienia faktu, że przednią szybę i dach nad kabiną kierowcy musiałem zrobić od zera, bo zestawowe nijak nie trzymały proporcji. Cytuj
mamt1971 Napisano 20 Października 2012 Napisano 20 Października 2012 Jak na te wady w modelu to i tak Ci wyszedł ciekawie,ładnie Cytuj
ams Napisano 21 Października 2012 Autor Napisano 21 Października 2012 Dzięki za opinie. Najgorsze w tym modelu były pogięte cienkie burty "paki" bagażowej i skręcona rama podwozia. Prostowanie ich w gorącej wodzie było bardzo stresujące. A co do gąsek... Jak to wygląda w przypadku Famo, bo jeśli idzie o Sd.Kfz. 7, to gąsienice były tak tragiczne, że nadawały się bardziej na pasy do przekładni pasowej. W miarę miękkie, zewnętrzna strona obleci... ale wewnątrz gładkie jak "pupcia niemowlaka"... niestety nie miałem innych :c( Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi