Jump to content

TBM-1C Avenger Italeri 1:48

Radziu83
 Share

Recommended Posts

Masz ustawione bardzo wysokie ISO (1600). To ma duży wpływ na jakość fotki (ziarno). Jeśli nie możesz dorzucić dodatkowego oświetlenia, to spróbuj zrobić na dłuższym czasie, ale zmniejszyć ISO. I ustaw sobie przesłonę w okolicach f/8-f/11, będziesz miał większą głębię ostrości. To też będzie wymagało wydłużenia czasu, ale myślę, że warto. Poza tym obiekt Ci nie ucieka, więc śmiało możesz postawić aparat Model wygląda ładnie, więc przyda mu się dobry zestaw zdjęć...

Chociaz to nie moja bajka musze napisac ze podoba mi sie bardzo.Dobrze zdetalowany super pomalowany,delikatnie ubrudzony.Szczegolnie widza sie dolne powierzchnie,miod.Podgladalem sobie warsztat,fajny, moze kiedys popelnie jakies latadlo.Duze

Bardzo dobry model, gratuluję Wygląda bardzo naturalnie, a taki efekt wyważenia uzyskać jest bardzo trudno, na prawdę fajny model.

Pozdro Jarek

Ed; Oponki do przykurzenia, jak dla mnie, oczywiście.

No i jest miodzio Jeszcze trochę popracujesz ze światłem i będziesz miał fantastyczne galerie fajnych modeli Ostatnia fotka jest dobrze doświetlona. Resztę też da się wyciągnąć, ale model jest tu najważniejszy i bardzo dobrze się prezentuje. Gratki!

No i kto by pomyślał, że w Falubazie takie porządne modele robią...

A na poważnie - dający się zauważyć postęp z modelu na model, ładne malowanie - pisałeś w warsztacie, że malowanie z ręki - duże wrażenie, brak pajacowania w brudzeniu, skok jakościowy zasadniczo we wszystkich aspektach. Aha! Dobrze, że podmieniłeś fotki

Gratulacje!

Tradycyjnie zapytam kogo tam teraz dajesz na warsztat?

Pozdrawiam - Mikołaj

PS. Macie tam w FZ jakąś większą grupę klejącą? U mnie w FG jakoś wiara się nie ujawnia...

Dzięki koledzy za zainteresowanie

Ostatnia fotka jest dobrze doświetlona.

Bo ostatnia to fotka z warsztatu przy naturalnym świetle

Tradycyjnie zapytam kogo tam teraz dajesz na warsztat?

Się zobaczy ;) jeszcze nie zdecydowałem...

PS. Macie tam w FZ jakąś większą grupę klejącą? U mnie w FG jakoś wiara się nie ujawnia...

Też mi się jeszcze nikt nie ujawnił

Małe uzupełnienie do galerii, tym razem przy naturalnym świetle

42241085.jpg

82400823.jpg

28322240.jpg

68322496.jpg

63943463.jpg

Pozdrawiam

Radek