Kosynier Napisano 25 Października 2012 Share Napisano 25 Października 2012 Zainteresowanie pojazdami pancernymi zaczęło się około 14 lat temu (1998), później nastąpiła przerwa i od 2008 zacząłem poważniejsze podejście do tematu. 2008 OT-134 - Mirage, to pierwszy model który odważyłem się pokazać na forum (nowy PWM). Malowany pędzelkiem, pierwszy wash, obicia i pastele. Ciągle czeka na podstawkę. 2009 Jagdpanther - Italeri, pierwsze doświadczenie z aerografem i ciągłe ćwiczenie technik modelarskich, oraz przykre doświadczenie z gumowymi gąsienicami (jedna pękła). 2010 M3-Lee - Academy, pierwszy model z wnętrzem. Warsztat Galeria 2011 Panzer I Ausf.B - Dragon, po prostu kolejny model, podstawkę dostał po kilkunastu miesiącach. Warsztat Galeria Panzer II Ausf. F - Dragon, pierwszy wrak z wnętrzem zamkniętym na głucho, powstała także pierwsza podstawka Galeria Staghound AA - Italeri, pierwszy kamuflaż z maskowaniem a malowanie zupełnie od czapy (zero zgodności z oryginałem), model zrobiony na konkurs na starym PWM'ie, podstawka zrobiona w 2012. Galeria 2012 Bergepanther (early version) - ICM, model który dostałem na urodziny, wszystko szło zgodnie z planem do momentu nakładania błota gdzie przesadziłem z ilością nałożona na kołach. Była jeszcze próba ratowania przy pomocy śniegu ale nie poprawiło to sytuacji. Model pozostaje jako przestroga przed zbyt obfitym błoceniem. ;o) Warsztat Galeria Puma 234/2 - Dragon, model robiony na konkurs na Nowym PWM'ie i nie zdążyłem skończyć w terminie . Na dzisiaj jest to model z którego jestem najbardziej zadowolony Warsztat Galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Października 2012 Share Napisano 25 Października 2012 Widać jak wychodzą coraz lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Października 2012 Share Napisano 25 Października 2012 Zgadzam się z pzredpiszącym. Podoba się, zwłaszcza brudzenie, kurz i zaschnięte błoto na pierwszych modelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 25 Października 2012 Share Napisano 25 Października 2012 Bardzo ładne i coraz lepsze. Jak zrobiłeś te gałęzie maskujące? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 26 Października 2012 Autor Share Napisano 26 Października 2012 Dzięki za pozytywny odbiór, staram się aby każdy model był lepszy ale czasami wpadka się zdarzy Jak zrobiłeś te gałęzie maskujące? Wysuszony chwast jaki znalazłem na działce, z niego zrobiłem gałęzie. Listowie to naciągnięta na te badyle siatka Polaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi