Jump to content

Kosynier - pancerka 1:35

Kosynier
 Share

Recommended Posts

Zainteresowanie pojazdami pancernymi zaczęło się około 14 lat temu (1998), później nastąpiła przerwa i od 2008 zacząłem poważniejsze podejście do tematu.

2008

OT-134 - Mirage, to pierwszy model który odważyłem się pokazać na forum (nowy PWM). Malowany pędzelkiem, pierwszy wash, obicia i pastele. Ciągle czeka na podstawkę.

OT_134_12.jpg

2009

Jagdpanther - Italeri, pierwsze doświadczenie z aerografem i ciągłe ćwiczenie technik modelarskich, oraz przykre doświadczenie z gumowymi gąsienicami (jedna pękła).

Jagdpanther_26.JPG

2010

M3-Lee - Academy, pierwszy model z wnętrzem.

Warsztat

Galeria

M3_Lee_50.JPG

2011

Panzer I Ausf.B - Dragon, po prostu kolejny model, podstawkę dostał po kilkunastu miesiącach.

Warsztat

Galeria

Panzer_1_46.jpg

Panzer II Ausf. F - Dragon, pierwszy wrak z wnętrzem zamkniętym na głucho, powstała także pierwsza podstawka

Galeria

PanzerII_F_35.jpg

Staghound AA - Italeri, pierwszy kamuflaż z maskowaniem a malowanie zupełnie od czapy (zero zgodności z oryginałem), model zrobiony na konkurs na starym PWM'ie, podstawka zrobiona w 2012.

Galeria

Staghound_AA_63.JPG

2012

Bergepanther (early version) - ICM, model który dostałem na urodziny, wszystko szło zgodnie z planem do momentu nakładania błota gdzie przesadziłem z ilością nałożona na kołach. Była jeszcze próba ratowania przy pomocy śniegu ale nie poprawiło to sytuacji. Model pozostaje jako przestroga przed zbyt obfitym błoceniem. ;o)

Warsztat

Galeria

BergePanther_64.jpg

Puma 234/2 - Dragon, model robiony na konkurs na Nowym PWM'ie i nie zdążyłem skończyć w terminie . Na dzisiaj jest to model z którego jestem najbardziej zadowolony

Warsztat

Galeria

Puma_z121.JPG

Dzięki za pozytywny odbiór, staram się aby każdy model był lepszy ale czasami wpadka się zdarzy

Jak zrobiłeś te gałęzie maskujące?

Wysuszony chwast jaki znalazłem na działce, z niego zrobiłem gałęzie. Listowie to naciągnięta na te badyle siatka Polaka.