fiedotow Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 No i zmusiliście minie do tego... Miało to się budować w tajemnicy. Tym bardziej, że "poległem" na 1:72 (a może właśnie odwrotnie lepiej?)... Relację zacząłem na LSP ale chyba równolegle poprowadzę też na Naszym forum... To kolejny experyment. W założeniach ma powstać "muzealna P11c", więc ślady eksploatacji bardzo nikłe... Tradycyjny IB: Osłona silnika pęknięta w pudełku... Jakoś przebrnę... Nieodzowne blaszki PARTa ( kupiłem Vickersy zamiast naszych PWU ale zostaną do jakiejś P11a-b? No jeszcze nie czas na choinkę a ja już o bombkach... O kalkach już nie piszę . Płat skleja się przyjemnie - nacelować linie blach i ścisnąć... Wiadomo: zawiasy, popychacze, słupki anten - PART. A malowanie Barrrdzo starymi ASTERami 303 i 315 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 (edytowane) Panie i Panowie- Obudziliśmy bestię - ciekawe kto okaże się winny wywołania tej nierównej walki (warsztat) Edytowane 2 Listopada 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 2 Listopada 2012 Autor Share Napisano 2 Listopada 2012 ZGADNIJ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 Nie mój dział ale zacny samolot się tu buduję to pooglądam. Powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 2 Listopada 2012 Autor Share Napisano 2 Listopada 2012 Czy w każdym zestawie Mirage są dwa komplety kalek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 Gdybym występował w "jeden z dziesięciu" poiwedziałbym "TAK" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 Tylko pokazuj wszystko dokładnie bo najpierw czeka mnie walka z P.11c z mastercrafta z pierwszymi moimi blachami, a kiedy zdobędę wprawę w blaszkach czeka mnie P.11c w 1:48 z pełnym oblachowaniem jako prezent dla znajomego który wspiera budowę repliki w 1:1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 Ale się dzieje, PeZeteLki w natarciu. Bogdan, fajna sprawa, jedno o czym pomyśl to fotki, mam wrażenie że odbierają połowę wrażeń. Wszystko fachowo powie Ci Robert O. (on używa takich wyrażeń jak: "nastaw przesłonę na..."; "balans bieli"; "czas naświetlania") - Robert - podziwiam, bo ja tego w ogóle nie chwytam, a fotki robię takim małym aparacikiem, który zabieram mojej Pani, a mimo to wydaje mi się, że są trochę lepsze... Chociaż właściwie to poza fotkami merytorycznie też będziemy Ci się przyglądać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 2 Listopada 2012 Autor Share Napisano 2 Listopada 2012 Mr.T. Bo mam dwa komplety "krakowskiej" P. Kub... Na 1:72 na razie poległem i chyba raczej zacząć od większej skali... Mikołaj75 - Już drżę na Twoje opinie - ja jestem fotografem plenerowym, portretowy,... Makro dopiero się uczę. A wspomnij moje pierwsze zdjęcia? Jest chyba postęp P.S. Kub zacznij na prawdę od 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 O proszę, jest i Twój warsztat. Zasiadam zatem i paczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 i spoglądam... ciekawe co nam jeszcze dzisiaj w nocy Bogdan zbuduje ??? trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 2 Listopada 2012 Autor Share Napisano 2 Listopada 2012 Kombinuję z silnikiem... Dylemat... Czy zakup w Mart... (brak wolnej kasy), czy pozostawić jak jest (błąd), czy dorobić kilka dupereli (najwłaściwsze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 Jaki to dylemat? Dorabiasz. Będziesz wówczas najszczęśliwszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 2 Listopada 2012 Autor Share Napisano 2 Listopada 2012 Hahahahaha! Oj Mikołaj... Chyba już mnie dawno rozgryzłeś.... No dorabiać całego tyłu nie będę - nie teraz. Ale tylko potrójny chwyt do gaźnika... Nie zaznaczono tego w modelu a jest bardziej widoczne jak "worek" "Romana Barbażyńcy" ( kto oglądał ten wie ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 Jak nie teraz, to kiedy? Idź na całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 2 Listopada 2012 Autor Share Napisano 2 Listopada 2012 E..Eeee... Jeszcze nie... Wg relacji "krakowska" 11tka jest Wacława Króla... Jak będę robił Skalskiego to dam upust mocom ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 2 Listopada 2012 Share Napisano 2 Listopada 2012 Wg relacji "krakowska" 11tka jest Wacława Króla Tak jest. Przynajmniej kadłub. Mówiąc dokładnie, to tylko kadłub jest od tego egzemplarza (reg/nr seryjny). Skrzydła są z innego samolotu, pierścień Towenda i maski są chyba z jeszcze innego. Dodam, że krakowska P.11 ma na koncie 4 zestrzelenia. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 2 Listopada 2012 Autor Share Napisano 2 Listopada 2012 No więc choćby i dla tego warta uwiecznienia jako model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Dodam, że krakowska P.11 ma na koncie 4 zestrzelenia. ;) Ale która część ? Skrzydła/kadłub czy wszystko razem? Kub... Na 1:72 na razie poległem i chyba raczej zacząć od większej skali... ... P.S. Kub zacznij na prawdę od 1:48 Niezbyt chce zaczynać przygodę z blachami i modelem których suma wynosi aż 100zł Jedyne moje wcześniejsze blaszki to zestaw zoom Eduarda Poza tym nie jestem wyznawcą p.11 i chciałbym się zaznajomić z konstrukcją. Chyba że macie mi do polecenia inny zestaw z blachami za "małe pieniądze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Ale która część ? Skrzydła/kadłub czy wszystko razem? Karabiny na pewno! A tak na poważnie, to trudno powiedzieć w którym momencie zostały w tym samolocie wymienione skrzydła na zestaw z innego samolotu, ale raczej na początku eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 3 Listopada 2012 Autor Share Napisano 3 Listopada 2012 Powiem szczerze... nie otwierałem tematu na MW z prostej przyczyny... Zbyt wielu "znawców tematu" i każdy ma rację. PZLkę chcę wykonać na czysto z lekko spaloną farbą na pierścieniu... To nie ma być temat : jaka farba lepsza, jakie ułożenie cięgien amortyzatorów, a ta linka nie tak... Mam sporo własnych zdjęć naszej "jedenastki" rozbebeszonej Ale za skuszeniem założyłem temat.Proszę - bez dyskusji... Jak ją zrobię tak zrobię...OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Boguś nie denerwój się - pracuj oglądamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 AProszę - bez dyskusji... Jak ją zrobię tak zrobię...OK? Mam rozumieć Bogus że morda na kłódę i tylko oglądamy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 dobra -- dajmy pracować artyście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi