fiedotow Napisano 2 Listopada 2012 Napisano 2 Listopada 2012 No i zmusiliście minie do tego... Miało to się budować w tajemnicy. Tym bardziej, że "poległem" na 1:72 (a może właśnie odwrotnie lepiej?)... Relację zacząłem na LSP ale chyba równolegle poprowadzę też na Naszym forum... To kolejny experyment. W założeniach ma powstać "muzealna P11c", więc ślady eksploatacji bardzo nikłe... Tradycyjny IB: Osłona silnika pęknięta w pudełku... Jakoś przebrnę... Nieodzowne blaszki PARTa ( kupiłem Vickersy zamiast naszych PWU ale zostaną do jakiejś P11a-b? No jeszcze nie czas na choinkę a ja już o bombkach... O kalkach już nie piszę . Płat skleja się przyjemnie - nacelować linie blach i ścisnąć... Wiadomo: zawiasy, popychacze, słupki anten - PART. A malowanie Barrrdzo starymi ASTERami 303 i 315 Cytuj
tombie01 Napisano 2 Listopada 2012 Napisano 2 Listopada 2012 (edytowane) Panie i Panowie- Obudziliśmy bestię - ciekawe kto okaże się winny wywołania tej nierównej walki (warsztat) Edytowane 2 Listopada 2012 przez Gość Cytuj
GrzesiekW Napisano 2 Listopada 2012 Napisano 2 Listopada 2012 Nie mój dział ale zacny samolot się tu buduję to pooglądam. Powodzenia . Cytuj
fiedotow Napisano 2 Listopada 2012 Autor Napisano 2 Listopada 2012 Czy w każdym zestawie Mirage są dwa komplety kalek? Cytuj
tombie01 Napisano 2 Listopada 2012 Napisano 2 Listopada 2012 Gdybym występował w "jeden z dziesięciu" poiwedziałbym "TAK" Cytuj
kub Napisano 2 Listopada 2012 Napisano 2 Listopada 2012 Tylko pokazuj wszystko dokładnie bo najpierw czeka mnie walka z P.11c z mastercrafta z pierwszymi moimi blachami, a kiedy zdobędę wprawę w blaszkach czeka mnie P.11c w 1:48 z pełnym oblachowaniem jako prezent dla znajomego który wspiera budowę repliki w 1:1. Cytuj
Mikolaj75 Napisano 2 Listopada 2012 Napisano 2 Listopada 2012 Ale się dzieje, PeZeteLki w natarciu. Bogdan, fajna sprawa, jedno o czym pomyśl to fotki, mam wrażenie że odbierają połowę wrażeń. Wszystko fachowo powie Ci Robert O. (on używa takich wyrażeń jak: "nastaw przesłonę na..."; "balans bieli"; "czas naświetlania") - Robert - podziwiam, bo ja tego w ogóle nie chwytam, a fotki robię takim małym aparacikiem, który zabieram mojej Pani, a mimo to wydaje mi się, że są trochę lepsze... Chociaż właściwie to poza fotkami merytorycznie też będziemy Ci się przyglądać... Cytuj
fiedotow Napisano 2 Listopada 2012 Autor Napisano 2 Listopada 2012 Mr.T. Bo mam dwa komplety "krakowskiej" P. Kub... Na 1:72 na razie poległem i chyba raczej zacząć od większej skali... Mikołaj75 - Już drżę na Twoje opinie - ja jestem fotografem plenerowym, portretowy,... Makro dopiero się uczę. A wspomnij moje pierwsze zdjęcia? Jest chyba postęp P.S. Kub zacznij na prawdę od 1:48 Cytuj
Rafalik Napisano 2 Listopada 2012 Napisano 2 Listopada 2012 O proszę, jest i Twój warsztat. Zasiadam zatem i paczam. Cytuj
tombie01 Napisano 2 Listopada 2012 Napisano 2 Listopada 2012 i spoglądam... ciekawe co nam jeszcze dzisiaj w nocy Bogdan zbuduje ??? trzymam kciuki Cytuj
fiedotow Napisano 2 Listopada 2012 Autor Napisano 2 Listopada 2012 Kombinuję z silnikiem... Dylemat... Czy zakup w Mart... (brak wolnej kasy), czy pozostawić jak jest (błąd), czy dorobić kilka dupereli (najwłaściwsze) Cytuj
Mikolaj75 Napisano 2 Listopada 2012 Napisano 2 Listopada 2012 Jaki to dylemat? Dorabiasz. Będziesz wówczas najszczęśliwszy... Cytuj
fiedotow Napisano 2 Listopada 2012 Autor Napisano 2 Listopada 2012 Hahahahaha! Oj Mikołaj... Chyba już mnie dawno rozgryzłeś.... No dorabiać całego tyłu nie będę - nie teraz. Ale tylko potrójny chwyt do gaźnika... Nie zaznaczono tego w modelu a jest bardziej widoczne jak "worek" "Romana Barbażyńcy" ( kto oglądał ten wie ;)) Cytuj
Mikolaj75 Napisano 2 Listopada 2012 Napisano 2 Listopada 2012 Jak nie teraz, to kiedy? Idź na całość Cytuj
fiedotow Napisano 2 Listopada 2012 Autor Napisano 2 Listopada 2012 E..Eeee... Jeszcze nie... Wg relacji "krakowska" 11tka jest Wacława Króla... Jak będę robił Skalskiego to dam upust mocom ;) Cytuj
Rafalik Napisano 2 Listopada 2012 Napisano 2 Listopada 2012 Wg relacji "krakowska" 11tka jest Wacława Króla Tak jest. Przynajmniej kadłub. Mówiąc dokładnie, to tylko kadłub jest od tego egzemplarza (reg/nr seryjny). Skrzydła są z innego samolotu, pierścień Towenda i maski są chyba z jeszcze innego. Dodam, że krakowska P.11 ma na koncie 4 zestrzelenia. ;) Cytuj
fiedotow Napisano 2 Listopada 2012 Autor Napisano 2 Listopada 2012 No więc choćby i dla tego warta uwiecznienia jako model Cytuj
kub Napisano 3 Listopada 2012 Napisano 3 Listopada 2012 Dodam, że krakowska P.11 ma na koncie 4 zestrzelenia. ;) Ale która część ? Skrzydła/kadłub czy wszystko razem? Kub... Na 1:72 na razie poległem i chyba raczej zacząć od większej skali... ... P.S. Kub zacznij na prawdę od 1:48 Niezbyt chce zaczynać przygodę z blachami i modelem których suma wynosi aż 100zł Jedyne moje wcześniejsze blaszki to zestaw zoom Eduarda Poza tym nie jestem wyznawcą p.11 i chciałbym się zaznajomić z konstrukcją. Chyba że macie mi do polecenia inny zestaw z blachami za "małe pieniądze". Cytuj
Rafalik Napisano 3 Listopada 2012 Napisano 3 Listopada 2012 Ale która część ? Skrzydła/kadłub czy wszystko razem? Karabiny na pewno! A tak na poważnie, to trudno powiedzieć w którym momencie zostały w tym samolocie wymienione skrzydła na zestaw z innego samolotu, ale raczej na początku eksploatacji. Cytuj
fiedotow Napisano 3 Listopada 2012 Autor Napisano 3 Listopada 2012 Powiem szczerze... nie otwierałem tematu na MW z prostej przyczyny... Zbyt wielu "znawców tematu" i każdy ma rację. PZLkę chcę wykonać na czysto z lekko spaloną farbą na pierścieniu... To nie ma być temat : jaka farba lepsza, jakie ułożenie cięgien amortyzatorów, a ta linka nie tak... Mam sporo własnych zdjęć naszej "jedenastki" rozbebeszonej Ale za skuszeniem założyłem temat.Proszę - bez dyskusji... Jak ją zrobię tak zrobię...OK? Cytuj
tombie01 Napisano 3 Listopada 2012 Napisano 3 Listopada 2012 Boguś nie denerwój się - pracuj oglądamy Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 3 Listopada 2012 Napisano 3 Listopada 2012 AProszę - bez dyskusji... Jak ją zrobię tak zrobię...OK? Mam rozumieć Bogus że morda na kłódę i tylko oglądamy ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi