Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No i zmusiliście minie do tego...

Miało to się budować w tajemnicy. Tym bardziej, że "poległem" na 1:72 (a może właśnie odwrotnie lepiej?)...

Relację zacząłem na LSP ale chyba równolegle poprowadzę też na Naszym forum... To kolejny experyment. W założeniach ma powstać "muzealna P11c", więc ślady eksploatacji bardzo nikłe...

Tradycyjny IB:

14830870.jpg

37829906.jpg

45515500.jpg

45515500.jpg

Osłona silnika pęknięta w pudełku... Jakoś przebrnę...

49971689.jpg

18802241.jpg

Nieodzowne blaszki PARTa ( kupiłem Vickersy zamiast naszych PWU ale zostaną do jakiejś P11a-b?

93556898.jpg

No jeszcze nie czas na choinkę a ja już o bombkach...

35077217.jpg

O kalkach już nie piszę . Płat skleja się przyjemnie - nacelować linie blach i ścisnąć...

88499794.jpg

89972218.jpg

69384663.jpg

65518607.jpg

56618012.jpg

67607448.jpg

32620329.jpg

Wiadomo: zawiasy, popychacze, słupki anten - PART. A malowanie Barrrdzo starymi ASTERami 303 i 315

• Odpowiedzi 63
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowane)

Panie i Panowie-

Obudziliśmy bestię - ciekawe kto okaże się winny wywołania tej nierównej walki (warsztat)

Edytowane przez Gość
Napisano
Napisano

Nie mój dział ale zacny samolot się tu buduję to pooglądam. Powodzenia .

Napisano

Gdybym występował w "jeden z dziesięciu" poiwedziałbym "TAK"

Napisano

Tylko pokazuj wszystko dokładnie bo najpierw czeka mnie walka z P.11c z mastercrafta z pierwszymi moimi blachami, a kiedy zdobędę wprawę w blaszkach czeka mnie P.11c w 1:48 z pełnym oblachowaniem jako prezent dla znajomego który wspiera budowę repliki w 1:1.

Napisano

Ale się dzieje, PeZeteLki w natarciu.

Bogdan, fajna sprawa, jedno o czym pomyśl to fotki, mam wrażenie że odbierają połowę wrażeń. Wszystko fachowo powie Ci Robert O. (on używa takich wyrażeń jak: "nastaw przesłonę na..."; "balans bieli"; "czas naświetlania") - Robert - podziwiam, bo ja tego w ogóle nie chwytam, a fotki robię takim małym aparacikiem, który zabieram mojej Pani, a mimo to wydaje mi się, że są trochę lepsze...

Chociaż właściwie to poza fotkami merytorycznie też będziemy Ci się przyglądać...

Napisano

Mr.T. Bo mam dwa komplety "krakowskiej" P.

Kub... Na 1:72 na razie poległem i chyba raczej zacząć od większej skali...

Mikołaj75 - Już drżę na Twoje opinie - ja jestem fotografem plenerowym, portretowy,... Makro dopiero się uczę. A wspomnij moje pierwsze zdjęcia? Jest chyba postęp

P.S. Kub zacznij na prawdę od 1:48

Napisano

i spoglądam... ciekawe co nam jeszcze dzisiaj w nocy Bogdan zbuduje ???

trzymam kciuki

Napisano

Kombinuję z silnikiem... Dylemat... Czy zakup w Mart... (brak wolnej kasy), czy pozostawić jak jest (błąd), czy dorobić kilka dupereli (najwłaściwsze)

Napisano

Hahahahaha! Oj Mikołaj... Chyba już mnie dawno rozgryzłeś....

No dorabiać całego tyłu nie będę - nie teraz. Ale tylko potrójny chwyt do gaźnika... Nie zaznaczono tego w modelu a jest bardziej widoczne jak "worek" "Romana Barbażyńcy" ( kto oglądał ten wie ;))

Napisano

E..Eeee... Jeszcze nie... Wg relacji "krakowska" 11tka jest Wacława Króla... Jak będę robił Skalskiego to dam upust mocom ;)

Napisano
Wg relacji "krakowska" 11tka jest Wacława Króla

Tak jest. Przynajmniej kadłub. Mówiąc dokładnie, to tylko kadłub jest od tego egzemplarza (reg/nr seryjny). Skrzydła są z innego samolotu, pierścień Towenda i maski są chyba z jeszcze innego.

Dodam, że krakowska P.11 ma na koncie 4 zestrzelenia. ;)

Napisano

Dodam, że krakowska P.11 ma na koncie 4 zestrzelenia. ;)

Ale która część ? Skrzydła/kadłub czy wszystko razem?

Kub... Na 1:72 na razie poległem i chyba raczej zacząć od większej skali...

...

P.S. Kub zacznij na prawdę od 1:48

Niezbyt chce zaczynać przygodę z blachami i modelem których suma wynosi aż 100zł

Jedyne moje wcześniejsze blaszki to zestaw zoom Eduarda

Poza tym nie jestem wyznawcą p.11 i chciałbym się zaznajomić z konstrukcją.

Chyba że macie mi do polecenia inny zestaw z blachami za "małe pieniądze".

Napisano

Ale która część ? Skrzydła/kadłub czy wszystko razem?

Karabiny na pewno!

A tak na poważnie, to trudno powiedzieć w którym momencie zostały w tym samolocie wymienione skrzydła na zestaw z innego samolotu, ale raczej na początku eksploatacji.

Napisano

Powiem szczerze... nie otwierałem tematu na MW z prostej przyczyny... Zbyt wielu "znawców tematu" i każdy ma rację. PZLkę chcę wykonać na czysto z lekko spaloną farbą na pierścieniu... To nie ma być temat : jaka farba lepsza, jakie ułożenie cięgien amortyzatorów, a ta linka nie tak... Mam sporo własnych zdjęć naszej "jedenastki" rozbebeszonej Ale za skuszeniem założyłem temat.Proszę - bez dyskusji... Jak ją zrobię tak zrobię...OK?

Napisano

Boguś nie denerwój się - pracuj oglądamy

Napisano

dobra -- dajmy pracować artyście