fiedotow Napisano 3 Listopada 2012 Autor Share Napisano 3 Listopada 2012 To tak enteligentnie NOOO hihihihi... Spoko Szlachetni... Po prostu nie wiem, co mi z tego wyjdzie... A mam duży pomysł ale to kiedyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niemcy3 Napisano 4 Listopada 2012 Share Napisano 4 Listopada 2012 Części podobne do tych z mojego modelu.pzl p24 b Niestety jakość mojego sklejania narazie nie podobna. Pozdrawiam i życzę owocnych prac Niemcy3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 6 Listopada 2012 Autor Share Napisano 6 Listopada 2012 Dzięki Wojtkowi F. stałem się szczęśliwym posiadaczem tego oto zestawu. Wojtku - jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 Towarzyszu Fiedotow - taki dar zobowiązuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 No piękne rzeczy się tu malują, (skąd on bierze te wszystkie zabawki?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 6 Listopada 2012 Autor Share Napisano 6 Listopada 2012 Bo Wojtek jest krewnym Adama Słodowego, Mc Givera a w prostej linii pochodzi od czarodzieja Merlina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 7 Listopada 2012 Autor Share Napisano 7 Listopada 2012 Początek klatki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 13 Listopada 2012 Autor Share Napisano 13 Listopada 2012 Bez opisu - widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 Czy kratownica z profili o przekroju kwadratowym to uproszczenie w modelu, czy rzeczywiście P.11 taką miał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 14 Listopada 2012 Autor Share Napisano 14 Listopada 2012 Doskonale widać na zdjęciach rozebranej PZLki. Są to głównie profile zamknięte. Np kratowniczka z blaszki powinna być ceownikiem. Są duże uproszczenia. Polecam nr 5-6 / 11 Aeroplana ze świetnymi zdjęciami - z resztą pewnie masz... Nie będę modyfikował w tym modelu. Jak nabiorę wprawy powstanie pewnie jeszcze nie jedna 1 stka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 Jakby kogoś bardziej interesowało, to uściślę: - najdłuższe 4 podłużnice kratownicy, to znitowany profil z kątownika i zetownika. - pionowe i poziome podłużnice, to kątowniki, - ukośne na burtach kratownicy, to profile kwadratowe z rozcięciem na jednej ściance o szerokości 20mm, więc poniekąd to taki ceownik. - to co u kolegi jest z blaszki, powinno być tak, jak napisał, czyli ceownikiem. Ta pionowa na środku, to 2 ceowniki znitowane obustronnie płaskownikiem, tworząc profil pusty w środku. - od spodu są jeszcze 3 rozpórki z teownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 14 Listopada 2012 Autor Share Napisano 14 Listopada 2012 Rafalik i karambolis8 . Po przeglądzie papierów melduję: Odpowiedź dokładna w miniReplice 29 (1/2003). Mam jakby co... Ładne rysunki i w połączeniu z AP o którym wyżej mamy wszystko. Ja jeszcze nie na tym etapie... Może kol W.F. - men Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 Dzięki Bardziej z ciekawości pytam, bo nie mój obszar zainteresowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalik Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 Tak, te plany są całkiem dobre. Jak do tej pory, to właśnie Pan Miąsik popełnił najlepsze plany do P.11 Lepsze już będą tylko te, które są opracowywane w 3D przez Legendy Lotnictwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 16 Listopada 2012 Share Napisano 16 Listopada 2012 Witam. Bardzo dobre plany(autor W. Szewczyk) i zdjęcia na których bardzo ładnie jest pokazana kratownica i wnętrze kabiny były zamieszczone w Model Hobby(14) z 2002 roku. Dodatkowo jest zamieszczone zdjęcie blachy z górnego poszycia skrzydła na którym jest widoczna oryginalna oliwkowobrązowa farba, którą był pomalowany pierwotnie egzemplarz 8.63 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 22 Listopada 2012 Autor Share Napisano 22 Listopada 2012 Witam. Bardzo dobre plany(autor W. Szewczyk) i zdjęcia na których bardzo ładnie jest pokazana kratownica i wnętrze kabiny były zamieszczone w Model Hobby(14) z 2002 roku. Dodatkowo jest zamieszczone zdjęcie blachy z górnego poszycia skrzydła na którym jest widoczna oryginalna oliwkowobrązowa farba, którą był pomalowany pierwotnie egzemplarz 8.63 . A dałbyś radę podesłać mi skany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 A dałbyś radę podesłać mi skany? Oczywiście. Wyślij mi maila na priwat to jutro poskanuje i wyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Poszło na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 8 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2012 Szlachetni. Po małej przerwie dalej działam. Troszkę silnika. Co prawda mam ten od Wojtka, ale postanowiłem powalczyć troszkę. Na początek silnik w pierścieniu dokleiłem do wieczka od pudełka wykałaczek. Powierciłem otwory i wkleiłem osie dźwigni zaworów. Z kawałków oplotu struny gitarowej zrobiłem sprężyny. Tym ustrojstwem wyznaczyłem położenie otworów przewodów doprowadzających mieszanką Teraz już tylko wklejać przewody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Cześć Bogdan, no, no, mamy tu trochę pomysłów do wykorzystania. Bardzo ciekawe patenty. Ale jedno mnie zastanawia i niepokoi - dlaczego prace precyzyjne wykonywane są na nieobrobionej części głównej? Potem ryzyko rozsypania tego w drobny mak przy obróbce jest za wysokie nawet w stosunku do ułatwienia jakim było przyklejenie do pudełka po wykałaczkach na ramce wtryskowej. Aha, w końcu też wiem, co mi nie pasowało w tytule - jak się da to zmień "PZLce" na "PZLki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 8 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2012 Witaj Mikołaju! Najlepszego z okazji minionych imienin... Nie sądzę, żeby się posypało. A jeśli, to niewiele... Cały czas będzie silnik na stelażu, dopiero w końcowej fazie zostanie odcięty od pierścienia. Będę starał się wykonać "jedenastkę" jak najlepiej, choć jest ona bardziej poligonem doświadczalnym niż modelem wystawowym... Silnik jest niewiele widoczny ale w następnym wydaniu chcę go wyeksponować. Za Twoją sugestią zmieniłem nazwę... Pozdrawiam. Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Kurcze, też bym oczyścił wstępnie te cylindry! Chyba że fiedi, to Fredi i ma opanowane do perfekcji posługiwanie się ostrymi narządami Bacznie się przyglądam i choćby z tego powodu ten warsztat ma być sfinalizowany, bo jak nie, to w Koszalinie zostaniesz rozliczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 8 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2012 A mam taki nożyk... Na razie walczę i zobaczę, co wyjdzie... Tył cylindrów jest praktycznie niewidoczny... Jarek, mam nadzieję zdążyć do Koszalina z PZLką. No może to, co już na ukończeniu i jeszcze coś. Zależy od czasu jakiego mi zapewne zabraknie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2012 Co dziś zrobiłem? zamiast plastiku użyłem cyny - wygodna w obróbce. Czas na siedzisko pilota - koszmar!!! Najlepiej montaż wykonywać na igle do zastrzyków. Klinem z zapałki skorygowałem położenie siedziska. Obok znany niektórym niedokończony projekt I jeszcze orczyk nie odcięty od ramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi