Hamilkar Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 Witajcie ! Zapodaję temat : czym wyczyścić dyszę farby ? Wiadomo, że druty z owijką odpadają, można rozkalibrować dyszę . Więc czym Wy to robicie ? Ja jak na razie używam pędzelka "1" z długim włosiem, ale to nie jest to. Słyszałem kiedyś o jakiś ustrojstwach protetycznych. Coś do czyszczenia mostków, czy jakoś tak ? Dziękuję z góry, za Wasze rady i pomysły. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 wykałaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 7 Listopada 2012 Autor Share Napisano 7 Listopada 2012 wykałaczki. Widzisz Mierzu, co dwa łby, to nie jeden, o tym nie pomyślałem. Dziękuję Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Wykałaczką nie próbowałem ale może pomysł wart przemyślenia. Do tej pory zawsze z rogu chusteczki chigienicznej bądź delikatnego cienkiego papieru toaletowego zwijałem nieduży stożek i kilkoma takimi przeczyszczałem dyszę. Po włożeniu stożka w dyszę zapuszczałem jeszcze do środka kropelkę jakiegoś preparatu do czyszczenia/zmywania farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Szpilki, igły krawieckie, igły lekarskie -tutaj zapodaję w dyszę rozpuszczalnik pod ciśnieniem ze strzykawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Do H&S idealne jest takie cuś http://www.fine-art.com.pl/zestaw-do-czyszczenia-dysz.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Szpilki, igły krawieckie, igły lekarskie -tutaj zapodaję w dyszę rozpuszczalnik pod ciśnieniem ze strzykawki Rozkalibrujesz tym żelastwem dyszę bo ona jest z miękkiego metalu ,wykałaczka to też niezbyt udany pomysł. Ja wpuszczam pod cisnieniem rozpuszczalnik i czyszcze pedzlem z twardym włosiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 Robię to oczywiście delikatnie. czasem używam też aluminiowego drutu o deko mniejszej średnicy, niż dysza. generalnie mam pożyczony stary Paashe z bocznym zbiornikiem, jednofunkcyjny, chyba z 20-letni i czyszczę, jak właściciel zalecił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi