Wojciech Butrycz Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Witam przy sobocie i przedstawiam model RWD-17 zbudowany jako cywilny aeroclubowy, a następnie niedbale przemalowany po wcieleniu do lotnictwa na początku września 1939, wg żródeł w książkach: 1. Wrześniowe Straty 1939/September War Losses, W-B-K-2, A. Glass, Mirage Hobby,2001. 2. Polsh Air Force 1939 Through German Eyes, vol.1, A. Glass, T.J. Kpański, Stratus, 2010. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Jak zwykle u Wojtka - rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Temat ciekawy i ładne wykonanie. Ale - co by nie mówić - trzeba mieć mocną psychikę, żeby pociągnąć khaki na starannym cywilnym malowaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Butrycz Napisano 11 Listopada 2012 Autor Share Napisano 11 Listopada 2012 To fakt, jeszcze w takim wykonaniu "pociągnąć khaki", ale cóż poradzę na to, że interesuje mnie, przede wszystkim, Polskie lotnictwo wojskowe, w tym takie ciekawostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 Panie Wojciechu, przyzwyczaił mnie pan do pięknych modeli w dziale "90 lat polskich skrzydeł" i dlatego otwierając temat RWD 17 spodziewałem się kolejnego świetnego modelu i niestety nie mogę powiedzieć że mnie się podoba. Prawdę powiedziawszy najbardziej rzucają się w oczy "naciągi" między zastrzałami, za duże rury wydechowe, wiszący w powietrzu jeden z zastrzałów i przygruby koziołek pod baldachimem. Sam pomysł na wcielony do wojska cywilny samolot jest bardzo dobry, ale już efekt końcowy nie do końca wyszedł dobrze. Tak, czy owak czekam na następne ciekawe modele w Pana wykonaniu. Jarek Gorczak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi