drinkman Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Witam. Fotki zrobione,jakość fatalna,model za zółty wyszedł,ale to jest maksimum co uzyskałem przy tym świetle które posiadam.W przypływie lepszej pogody fotki wykonane zostaną jeszcze przy świetle dziennym. Malowanie wykonane w większości Vallejo Model Color,pigmenty Vallejo(pierwszy raz w karierze),kurzenie AK "Africa Dust",także pierwszy raz i nieco przesadziłem.Pewne rzeczy są do poćwiczenia,ale wszystko z biegiem czasu. Model nie był wzorowany na żadnym pojeździe,w razie pytań. Czas na fotki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 Czy kurzenie przesadzone? Wydaje mi się, że samego modelu nie, ale z kolei tobołki zlewają się z całością, w rzeczywistości bardziej się odcinają od piaskowej barwy pojazdów. Widzę, że nie poszedłeś za modą i nie dawałeś żadnych kolorystycznych akcentów typu barwne coolery czy kartony. Nie wiem, czy to był zamierzony zabieg, ale czołg wyszedł Ci niemal monochromatyczny. Ale podoba mi się Ostatnio z Twoich modeli pamiętam Humvee Gun Trucka, widzę spory postęp przy tym Abramsie. Udany model. Amerykański, współczesny, innymi słowami: nie niemiecki, nie drugowojenny - to lubię P.S. Ciekawe, czy ktokolwiek jeszcze pamięta o projekcie grupowym [i&A]... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 Fajnie wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 Kubisz, ale ta monochromatycznośc ma swoje odzwierciedlenie w rzeczywistości. Ostatnio na BBC oglądałem dokument z Iraku i tam brytyjskie Challengery w kolorach europejskich po całym dniu jeżdżeniu po pustyni wyglądały jak ten abrams Model pierwsza klasa. Mój Abrams czeka w kolejce. Ale będę się wzorował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 Skoti - masz rację. Nie pisałem, że monochromatyczność to błąd. Jednak wydaje mi się, że same tobołki powinny bardziej się odcinać od samego czołgu. No i powinny mieć chyba bardziej zróżnicowaną kolorystykę. Np. na pierwszym zdjęciu gumowy bandaż koła zapasowego, zapasowe ogniwa, skrzynka amunicyjna, dufel bag i sleeping bag - wszystko to w rzeczywistości ma inne kolory, a na modelu niemal identyczny. Ale czepiać się nie chcę - poza drobnymi niuansami model bardzo mi się podoba, o czym też wyżej napisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Listopada 2012 Share Napisano 12 Listopada 2012 Ładnie cieniowanie wyszło. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 12 Listopada 2012 Autor Share Napisano 12 Listopada 2012 Jak już pisałem-przesada z AK oraz co głównie wina światła.Gąski,bandaż,śpiwór są czarne a na zdjęciach wygląda wszystko tak samo jak reszta zabawek.Przyjmijmy,że była intensywna burza piaskowa:)Zły jestem na to,że zakurzone zostało za bardzo to na czym mi zależało czyli właśnie zróżnicowana kolorystyka.Na moją obronę mogę tylko podać,że pierwszy raz używałem tego filtra i nie sądziłem,że podziała tak dobrze. Nie mniej jednak uważam,że każdy następny model przynosi coś nowego,a LAV ma być zimowy,heh:) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi