Forest Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 O żesz kur... Popieram w pełnej rozciągłości kolegów, to był akt wandalizmu, za który karę powinni ponieść rodzice "dziecka", żeby nie powiedzieć: rozwydrzonego bachora, który tego dokonał, a którego oni są opiekunami!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloszek28 Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Moim zdaniem, to wielki blad, ze nie zostala wezwana policja, a rodzice nie poniosa konsekwencji finansowych. Powinni zaplacic i to slono. Zostali potraktowani "bezstresowo". W przyszlosci sytuacja moze sie powtorzyc, niekoniecznie w muzeum. Takie osobniki trzeba uczyc szacunku do cudzej pracy. W dzisiejszym swiecie tylko rozstanie ze spora gotowka moze nauczyc rozumu i wyciagniecie wnioskow na przyszlosc. Niestety takie osobniki są niereformowalne (typowy polaczek cebulaczek). Biorąc pod uwagę, co dzieje się w tym durnym kraju, to wezwanie POLICJI mogłoby się skończyć na oskarżeniu Muzeum o nienależyte zabezpieczenie eksponatów i narażenie dziecka na poważne niebezpieczeństwo Chory kraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2014 No właśnie, burak zaczął od tego, że eksponaty źle zabezpieczone i bujać się nie można, potem spuścił z tonu. Fakt, że pozostawienie tak było błędem, ale co jak mogę zrobić. Byłem w tym czasie 250 km od Helu. Mam nadzieję, że taka sytuacja się nie powtórzy a jeśli nawet to reakcja będzie zdecydowana, tym bardziej że SAAB pojął się wyceny tych modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 To straszne co się stało, jak zobaczyłem to, to aż mnie wstrząsnęło na samą myśl że takie rzeczy mogą zrobić dzieci a rodzice są tutaj głównymi winowajcami i to skandal że się wyparli, nie ma już sprawiedliwości w tym kraju. Nie ma co wiécej pisac i tego roztrzásac bo to tylko denerwuje. Głębokie wyrazy współczucia Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 byłem niedawno w tym muzeum i bardzo mi się podobało, szczególną uwagę zwróciłem rzecz jasna na modele, które znałem z forum. smutno, że doszło do takiej dewastacji ale wnioski są proste - wszystko musi byc pancerne a personel zdecydowany, może będzie to nauka na przyszłość, jakie powinny byc procedury - bezwarunkowe wezwanie policji. trzymam kciuki za odbudowę unikalnego modelu. z drugiej strony - może by tak zostawić z tabliczką "model po dewastacji przez zwiedzające dziecko?" ale nóż się w kieszeni otwiera, że coś takiego uszło na sucho... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloszek28 Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 ...z drugiej strony - może by tak zostawić z tabliczką "model po dewastacji przez zwiedzające dziecko?"... Pomysł z tabliczką przedni, można by tylko dopisać - "Model po dewastacji przez zwiedzające dziecko" - rodzicu buraku, spróbuj wytłumaczyć swojemu dziecku (znanymi Ci sposobami), że eksponaty w Muzeum ogląda się oczami, a nie ''szkitkami''. Taki napis, ze zdjęciem zdewastowanego modelu powinien się znaleźć wydrukowany czerwonym kolorem na biletach wstępu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Słuchajcie to jest pomysł - tabliczka ze zdjęciem i odpowiednim komentarzem, a przy każdym modelu wartość. Myślę że to da się zrobić. Dzięki BDW - jak ktoś będzie w sierpniu w Helu, będzie miał okazję zobaczyć U-boota typu XXIII w 1/35 z Bronco, nad którym właśnie siedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Jeśli nikt go nie zdewastuje do następnych wakacji, to chętnie odwiedzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 8 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2014 A jak zdewastuje to nie? W każdym razie tabliczka ze zdjęciem będzie ale przy wejściu, przy każdym modelu podana wartość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Jak zdewastuje, to też, może nawet cosik swojego przywiozę w prezencie dla muzeum, o ile kartony przyjmują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 10 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2014 Każdy model chętnie przyjmujemy, ale z kartonami to jest loteria. W obiektach jest duża wilgotność i parę razy zdarzyło się, że modele kartonowe się powypaczały. W Rybitwie musiałem prostować pokład, znajomemu kompletnie diabli wzięli Batorego. Daj znać na prv co to by miało być i się zastanowimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2014 No, wróciłem z Helu. W poniedziałek poświęciłem 9 godzin pracy i naprawiłem Hallera: Zdjęcie: MOW. Jak ktoś będzie w pobliżu serdecznie zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 26 Sierpnia 2014 Share Napisano 26 Sierpnia 2014 Błąd ,iż nie wezwano Policji - oj wielki błąd ....teraz rodzice zostali uświadomieni,iż są nie do ruszenia ,że mogą wszystko a dziecko takie małe fajniusie baby może robić co chce i wszędzie bez żadnych konsekwencji ! Gdyby zapłacili za zniszczenia szybko wychowanie bezstresowe, by się skończyło ... Też miałem małe dzieci i chodziłem z nimi tu i tam ... Byłem w tamtym roku w na Helu, ale już zbrakło czasu, by odwiedzić wiele miejsc w tym muzeum owe, ale.....wracam w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2014 No teraz to już możemy sobie tylko pisać... Ważne, że modele naprawione i stoją w gablotach. Zapraszam zatem do końca września, lub w przyszłym roku - wtedy powinno pojawić się jeszcze kilka modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloszek28 Napisano 26 Sierpnia 2014 Share Napisano 26 Sierpnia 2014 Fajnie, że udało się przywrócić model do stanu sprzed wypadku Zasieki i pole minowe przed gablotami też wykonane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej A.Kamiński Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Drogi Kolego! W październiku 2018 r. organizujemy w Krakowie, w Muzeum Narodowym wystawę pt !00 lat Woska Polskiego w Modelarstwie. Twój "generał" zasługuje na udział w takiej imprezie. Jeżeli chciałbyś przedstawić swoje dzieło szerszej publiczności, to podaj swój adres oraz kontakty z innymi okrętowcami. Pojazdów i samolotów pokażemy setki, a z okrętami naszej MW jest krucho. Pozdrawiam Andrzej Antoni Kamiński andrzej.kaminski@interia.eu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doody Napisano 25 Lutego 2017 Share Napisano 25 Lutego 2017 Tak jak inne dioramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Widać ogromny wkład pracy! Super model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi