Forest Napisano 5 Sierpnia 2014 Napisano 5 Sierpnia 2014 O żesz kur... Popieram w pełnej rozciągłości kolegów, to był akt wandalizmu, za który karę powinni ponieść rodzice "dziecka", żeby nie powiedzieć: rozwydrzonego bachora, który tego dokonał, a którego oni są opiekunami!!! Cytuj
Moloszek28 Napisano 5 Sierpnia 2014 Napisano 5 Sierpnia 2014 Moim zdaniem, to wielki blad, ze nie zostala wezwana policja, a rodzice nie poniosa konsekwencji finansowych. Powinni zaplacic i to slono. Zostali potraktowani "bezstresowo". W przyszlosci sytuacja moze sie powtorzyc, niekoniecznie w muzeum. Takie osobniki trzeba uczyc szacunku do cudzej pracy. W dzisiejszym swiecie tylko rozstanie ze spora gotowka moze nauczyc rozumu i wyciagniecie wnioskow na przyszlosc. Niestety takie osobniki są niereformowalne (typowy polaczek cebulaczek). Biorąc pod uwagę, co dzieje się w tym durnym kraju, to wezwanie POLICJI mogłoby się skończyć na oskarżeniu Muzeum o nienależyte zabezpieczenie eksponatów i narażenie dziecka na poważne niebezpieczeństwo Chory kraj Cytuj
Marwaw Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Napisano 6 Sierpnia 2014 No właśnie, burak zaczął od tego, że eksponaty źle zabezpieczone i bujać się nie można, potem spuścił z tonu. Fakt, że pozostawienie tak było błędem, ale co jak mogę zrobić. Byłem w tym czasie 250 km od Helu. Mam nadzieję, że taka sytuacja się nie powtórzy a jeśli nawet to reakcja będzie zdecydowana, tym bardziej że SAAB pojął się wyceny tych modeli Cytuj
Michał15 Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 To straszne co się stało, jak zobaczyłem to, to aż mnie wstrząsnęło na samą myśl że takie rzeczy mogą zrobić dzieci a rodzice są tutaj głównymi winowajcami i to skandal że się wyparli, nie ma już sprawiedliwości w tym kraju. Nie ma co wiécej pisac i tego roztrzásac bo to tylko denerwuje. Głębokie wyrazy współczucia Michał Cytuj
Andrzej_LK Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 byłem niedawno w tym muzeum i bardzo mi się podobało, szczególną uwagę zwróciłem rzecz jasna na modele, które znałem z forum. smutno, że doszło do takiej dewastacji ale wnioski są proste - wszystko musi byc pancerne a personel zdecydowany, może będzie to nauka na przyszłość, jakie powinny byc procedury - bezwarunkowe wezwanie policji. trzymam kciuki za odbudowę unikalnego modelu. z drugiej strony - może by tak zostawić z tabliczką "model po dewastacji przez zwiedzające dziecko?" ale nóż się w kieszeni otwiera, że coś takiego uszło na sucho... Cytuj
Moloszek28 Napisano 6 Sierpnia 2014 Napisano 6 Sierpnia 2014 ...z drugiej strony - może by tak zostawić z tabliczką "model po dewastacji przez zwiedzające dziecko?"... Pomysł z tabliczką przedni, można by tylko dopisać - "Model po dewastacji przez zwiedzające dziecko" - rodzicu buraku, spróbuj wytłumaczyć swojemu dziecku (znanymi Ci sposobami), że eksponaty w Muzeum ogląda się oczami, a nie ''szkitkami''. Taki napis, ze zdjęciem zdewastowanego modelu powinien się znaleźć wydrukowany czerwonym kolorem na biletach wstępu Cytuj
Marwaw Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Napisano 7 Sierpnia 2014 Słuchajcie to jest pomysł - tabliczka ze zdjęciem i odpowiednim komentarzem, a przy każdym modelu wartość. Myślę że to da się zrobić. Dzięki BDW - jak ktoś będzie w sierpniu w Helu, będzie miał okazję zobaczyć U-boota typu XXIII w 1/35 z Bronco, nad którym właśnie siedzę. Cytuj
Forest Napisano 7 Sierpnia 2014 Napisano 7 Sierpnia 2014 Jeśli nikt go nie zdewastuje do następnych wakacji, to chętnie odwiedzę Cytuj
Marwaw Napisano 8 Sierpnia 2014 Autor Napisano 8 Sierpnia 2014 A jak zdewastuje to nie? W każdym razie tabliczka ze zdjęciem będzie ale przy wejściu, przy każdym modelu podana wartość. Cytuj
Forest Napisano 8 Sierpnia 2014 Napisano 8 Sierpnia 2014 Jak zdewastuje, to też, może nawet cosik swojego przywiozę w prezencie dla muzeum, o ile kartony przyjmują Cytuj
Marwaw Napisano 10 Sierpnia 2014 Autor Napisano 10 Sierpnia 2014 Każdy model chętnie przyjmujemy, ale z kartonami to jest loteria. W obiektach jest duża wilgotność i parę razy zdarzyło się, że modele kartonowe się powypaczały. W Rybitwie musiałem prostować pokład, znajomemu kompletnie diabli wzięli Batorego. Daj znać na prv co to by miało być i się zastanowimy. Cytuj
Marwaw Napisano 24 Sierpnia 2014 Autor Napisano 24 Sierpnia 2014 No, wróciłem z Helu. W poniedziałek poświęciłem 9 godzin pracy i naprawiłem Hallera: Zdjęcie: MOW. Jak ktoś będzie w pobliżu serdecznie zapraszam Cytuj
Robo Napisano 26 Sierpnia 2014 Napisano 26 Sierpnia 2014 Błąd ,iż nie wezwano Policji - oj wielki błąd ....teraz rodzice zostali uświadomieni,iż są nie do ruszenia ,że mogą wszystko a dziecko takie małe fajniusie baby może robić co chce i wszędzie bez żadnych konsekwencji ! Gdyby zapłacili za zniszczenia szybko wychowanie bezstresowe, by się skończyło ... Też miałem małe dzieci i chodziłem z nimi tu i tam ... Byłem w tamtym roku w na Helu, ale już zbrakło czasu, by odwiedzić wiele miejsc w tym muzeum owe, ale.....wracam w przyszłym roku Cytuj
Marwaw Napisano 26 Sierpnia 2014 Autor Napisano 26 Sierpnia 2014 No teraz to już możemy sobie tylko pisać... Ważne, że modele naprawione i stoją w gablotach. Zapraszam zatem do końca września, lub w przyszłym roku - wtedy powinno pojawić się jeszcze kilka modeli. Cytuj
Moloszek28 Napisano 26 Sierpnia 2014 Napisano 26 Sierpnia 2014 Fajnie, że udało się przywrócić model do stanu sprzed wypadku Zasieki i pole minowe przed gablotami też wykonane Cytuj
Andrzej A.Kamiński Napisano 14 Grudnia 2016 Napisano 14 Grudnia 2016 Drogi Kolego! W październiku 2018 r. organizujemy w Krakowie, w Muzeum Narodowym wystawę pt !00 lat Woska Polskiego w Modelarstwie. Twój "generał" zasługuje na udział w takiej imprezie. Jeżeli chciałbyś przedstawić swoje dzieło szerszej publiczności, to podaj swój adres oraz kontakty z innymi okrętowcami. Pojazdów i samolotów pokażemy setki, a z okrętami naszej MW jest krucho. Pozdrawiam Andrzej Antoni Kamiński andrzej.kaminski@interia.eu Cytuj
KW-2 Napisano 18 Sierpnia 2017 Napisano 18 Sierpnia 2017 Widać ogromny wkład pracy! Super model! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi