SebastianC. Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Kolejny szkrab ukończony. W teorii miało być relaksacyjnie ale praktyka pokazała co innego. Sam model jest bardzo dobrze spasowany, szpachli użyłem w minimalnej ilości. Najwięcej zastrzeżeń mam do kalek revell'a - prawie wcale nie reagowały na płyny zmiękczające (próbowałem microscale micro sol i mr. mark softer z gunze) a po polakierowaniu bezbarwnym glossem dalej były matowe Podczas budowy udało mi się skutecznie zgubić jedno koło podwozia głównego i dwa inne elementy (jakieś wloty czy coś tam) Pewnie znajdą się przy remoncie kuchni. Wash'a zmywałem dwa razy. Coś mi ten etap modelowania nie wychodzi, przy innych skalach nie ma żadnych problemów a tutaj zawsze coś się schrzani. Albo muszę zmienić specyfik albo technikę łoszowania. A, no i końcowy werniks też jakoś taki dziwny wyszedł... Ogólnie do kosza szkoda wyrzucić chociaż to tylko 13zł i 4 dni roboty, wstawi się w najgłębszą czeluść gabloty i będzie gites. Dobra, koniec jojczenia parę fotek: Oczywiście tradycji musi stać się zadość - zdjęcie z grosikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 Miły dla oka. I ta skala Ja kleje paxy, ale takie maleństwo. Podziw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 Dziwi mnie, że przy tak ładnym modelu w tak małej skali jest tak mało komentarzy Jedyne co odstaje, to malowanie tamy owiewki, które trochę prześwituje, ale za to szacunek budzą niepostrzępione krawędzie, czego mi trudno uniknąć w skali 1/48... Świetny maluch! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 Dziwi mnie, że przy tak ładnym modelu w tak małej skali jest tak mało komentarzy (...) Ciężko cokolwiek napisać jak szczena na klawiaturze leży Zresztą co tu pisać o modelu w 1/144 który wygląda jak porządna robota w 1/72... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi