kret69 Napisano 26 Listopada 2012 Napisano 26 Listopada 2012 Witam serdecznie, pochwale sie, ze udalo mi sie nabyc UD-4L z Halcyon'a, czyli model dropship'a z filmu "Aliens". Poszukuje do niego dodatkow, zwlaszcza kabiny (bo jest wyjatkowo uboga). Natrafilem w sieci na jedno zdjecie poszukiwanych przeze mnie foteli: Bardzo prosze o pomoc - z jakiej maszyny (lub maszyn) pochodza te fotele i czy mozna kupic ich zywiczne modele w 1:72? Pozdrawiam serdecznie Krzysztof Cytuj
dumapolski Napisano 26 Listopada 2012 Napisano 26 Listopada 2012 Nie wiadomo, czy one zostały jakoś przerobione, czy żywcem "przeszczepione" z samolotów do filmu. Poszukałem najbardziej podobnych:tamten dalej stojący to chyba z Phantoma, zobacz to: A ten bliżej jest podobny do tego z F-8: Zdjęcia z neta Ale nie dam sobie głowy uciąć, że mam rację. Cytuj
young Napisano 26 Listopada 2012 Napisano 26 Listopada 2012 Zupełnie nie, zresztą te w F-111 nie były odstrzeliwane. Nie zdziwiłbym się gdyby to była wariacja autorów, choć z tego co się interesowałem (super temat z tym dropshipem), to przy jego konstrukcji pomagali specjaliści z chyba BAe (W.Y.?) Cytuj
kret69 Napisano 26 Listopada 2012 Autor Napisano 26 Listopada 2012 Dziekuje wszystkim za pomoc. Dumapolski, chyba masz racje - te od Phantoma powinny byc ok tym bardziej, ze skala mala a pilotow i tak posadze. Ciesze sie, ze to nie jakies kombinacje, bo te od F-4 latwo dostac z Pavli. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj
kret69 Napisano 28 Listopada 2012 Autor Napisano 28 Listopada 2012 Z pewnych zrodel dowiedzialem sie, ze oryginalne fotele w UD-4L Cheyenne pochodzily z Avro Vulcan'a. Sam nie wiem... nie wygladaja podobnie. Cytuj
karambolis8 Napisano 28 Listopada 2012 Napisano 28 Listopada 2012 Myślę, że wygladają bardzo podobnie, a różnica tkwi w poduszkach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi