kret69 Napisano 26 Listopada 2012 Share Napisano 26 Listopada 2012 Witam serdecznie, pochwale sie, ze udalo mi sie nabyc UD-4L z Halcyon'a, czyli model dropship'a z filmu "Aliens". Poszukuje do niego dodatkow, zwlaszcza kabiny (bo jest wyjatkowo uboga). Natrafilem w sieci na jedno zdjecie poszukiwanych przeze mnie foteli: Bardzo prosze o pomoc - z jakiej maszyny (lub maszyn) pochodza te fotele i czy mozna kupic ich zywiczne modele w 1:72? Pozdrawiam serdecznie Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 26 Listopada 2012 Share Napisano 26 Listopada 2012 Nie wiadomo, czy one zostały jakoś przerobione, czy żywcem "przeszczepione" z samolotów do filmu. Poszukałem najbardziej podobnych:tamten dalej stojący to chyba z Phantoma, zobacz to: A ten bliżej jest podobny do tego z F-8: Zdjęcia z neta Ale nie dam sobie głowy uciąć, że mam rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 26 Listopada 2012 Share Napisano 26 Listopada 2012 A fotele z F-111? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 26 Listopada 2012 Share Napisano 26 Listopada 2012 Zupełnie nie, zresztą te w F-111 nie były odstrzeliwane. Nie zdziwiłbym się gdyby to była wariacja autorów, choć z tego co się interesowałem (super temat z tym dropshipem), to przy jego konstrukcji pomagali specjaliści z chyba BAe (W.Y.?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 26 Listopada 2012 Autor Share Napisano 26 Listopada 2012 Dziekuje wszystkim za pomoc. Dumapolski, chyba masz racje - te od Phantoma powinny byc ok tym bardziej, ze skala mala a pilotow i tak posadze. Ciesze sie, ze to nie jakies kombinacje, bo te od F-4 latwo dostac z Pavli. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 28 Listopada 2012 Autor Share Napisano 28 Listopada 2012 Z pewnych zrodel dowiedzialem sie, ze oryginalne fotele w UD-4L Cheyenne pochodzily z Avro Vulcan'a. Sam nie wiem... nie wygladaja podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 Myślę, że wygladają bardzo podobnie, a różnica tkwi w poduszkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi