Skocz do zawartości

Zapowiedzi i nowości ZVEZDA

jakub97

Rekomendowane odpowiedzi

48 minut temu, Cypis napisał:

lufy do IS-2 zaczyna robić firma kWk 

Cypisku drogi, czy chcesz zacząć Nowy Rok od buzi wciśniętej w tort bezowy polany zmiksowanymi truskawkami ? 🙂  Ja się ciesze z tych Twoich nowinek tylko  mnie cholercia bierze, że na razie tego w Rosji nie kupię 😞 .  Wszystkiego modelarskiego na 2026 życzę !

4 minuty temu, Paweł Czarnocki napisał:

Cypisku drogi, czy chcesz zacząć Nowy Rok od buzi wciśniętej w tort bezowy polany zmiksowanymi truskawkami ? 🙂  Ja się ciesze z tych Twoich nowinek tylko  mnie cholercia bierze, że na razie tego w Rosji nie kupię 😞 .  Wszystkiego modelarskiego na 2026 życzę !

no niestety wypada szukać tylko na jebeyach i takich tam podobnych 

• Like 1

43 minuty temu, Cypis napisał:

no niestety wypada szukać tylko na jebeyach i takich tam podobnych 

A tak poważnie Cypisku to mam kilka luf D25T 122mm różnych producentów i się coś dopasuje bez kłopotu.  A tylko patrzeć jak Edek albo E.T. zrobią do niego jakieś "trawionki".     Chociaż te kupione na Ali dedykowane do Tamiyi idealnie pasują do Zwezdy 🙂

i kolejne gąski do IS-2 , tym razem w zestawie tzw. berlińskim
"Gąsienice te są często widoczne na fotografiach czołgów IS wykonanych na ulicach Berlina w 1945 roku, stąd ich nazwa.
Ten zestaw jest wyjątkowy, ponieważ zawiera trzy rodzaje gąsienic IS-2: odlewane gąsienice SGT, tłoczone gąsienice grzbietowe i tłoczone gąsienice półgąsienicowe – po 40 sztuk każdego. Zestaw zawiera 120 lewych i 120 prawych gąsienic oraz 300 kołków do ich łączenia. To półtora raza więcej niż potrzeba do złożenia pełnej gąsienicy. Pozostaje jeszcze trochę do umieszczenia na pancerzu. Każda gąsienica SGT ma swój unikalny trzycyfrowy numer odlewu i serię, które są wydrukowane autentyczną czcionką i nawiązują do historycznego prototypu:

Zespoły gąsienic IS-2 „Gąsienica berlińska” RS35246 (tłumaczenie przez automat)

CicQr8b0m7TJ7CDFDCofTou3wWXDKyDKRwUgUHToYyglUpTgkQAtqitxDHRj1K8Zgzm0FAgEbBbPpdx17Q3lPuoj.jpg

• Like 1

• 3 weeks later...
48 minut temu, _OldMan_ napisał:

Czemu zaśmiecasz wątek ZVEZDY produktami innych producentów ? :rozga:

Wrzuć na luz, wystarczy grzecznie powiedzieć:cool:

3 minuty temu, _OldMan_ napisał:

Nie wtrącaj się jak starsi rozmawiają. 

55 minut temu, _OldMan_ napisał:

Czemu zaśmiecasz wątek ZVEZDY produktami innych producentów ? :rozga:

większość uczestników tego wątku zrozumie , po tobie się tego nie spodziewam , ale to już twój problem

9 minut temu, _OldMan_ napisał:

To ty nie rozumiesz po co są dedykowane wątki dla producentów.

Zaraz ktoś wrzuci dodatki Eduarda, bo przecież są do Zvezdy.

No ale jak do siebie pasują...

25 minut temu, _OldMan_ napisał:

Nie wtrącaj się jak starsi rozmawiają. 

Coś mi się pomieszało. Myślałem że to wątek o producencie, a nie dom spokojnej starości.🙂

I tak 90% produktów nie można kupić w Polsce to po co zaśmiecać jakimiś dodatkami. Chcemy Nowości Modeli po to jest ten wątek a nie śmieci.

• Like 1

58 minut temu, DamianosPL napisał:

I tak 90% produktów nie można kupić w Polsce to po co zaśmiecać jakimiś dodatkami. Chcemy Nowości Modeli po to jest ten wątek a nie śmieci.

Szanowny pan OldMan może z ciebie brać przykład. Można grzecznie powiedzieć? Można.