copycat Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 Interesuje mnie uzyskanie takiego efektu, tyle że w wersji z pudełka 6x4. Rzadko spotykana konfiguracja, chyba tylko raz widziałem ciągnik siodłowy z ramieniem. Zdjęcie pochodzi ze strony http://www.kitformservices.com/gallery.html, model wykonał Michal Gregor. Kolor, jeszcze nie wiem, mam kilka opcji: wersja pudełkowa, niebieska lub zielona kabina, reszta z pudła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 Przemek Ty chyba czytasz w moich myślach Miałem go robić pod naczepę z drewnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 Ciekawe jak naczepa może skręcać w tm MAN-ie z fotki skoro siodło prawie włazi na HDS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 27 Listopada 2012 Autor Share Napisano 27 Listopada 2012 Marku to chyba Bieszczady, a przynajmniej od pobytu tam taki projekt mi chodzi po głowie. Felarek też się zastanawiam czy nie zrobię s-f. HDS z Italeri jest trochę mniejszy. Rama z wersji pudełkowej trochę dłuższa, do tego myślę, że siodło można ciut cofnąć. Nawet 2 cm. Także u mnie ta odległość będzie 3-5 razy większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 Widziałem te sprzęty wszelakich marek w Bieszczadach . Ehhhh te Bieszczady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 No i w koncu doczekalem sie Europejczyka od Ciebie, no jak zwykle bedzie na co popatrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 A ja go też sobie skleiłem, ale na pomarańczowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 27 Listopada 2012 Autor Share Napisano 27 Listopada 2012 Tomek jak w końcu, Mercedes jeszcze farbą pachnie. Ze skończonych modeli to na razie pół na pół, ale to się zaraz zmieni. Ford dzisiaj podkład dostał, a i holmesa chcę skończyć w tym roku. Warsztat raczej krótki będzie, bardzo nie ma co poprawiać, a merytorycznie niewiele wiem. Chociaż cała masa zeskanowanych ściągniętych folderów na dysku już jest. To naprawdę fajny model i oby więcej takich. Następny może DAF 3300 w wersji wrecker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 28 Listopada 2012 Share Napisano 28 Listopada 2012 Ach!! Zapomnialem o Mercedesie, w takim razie przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 29 Listopada 2012 Autor Share Napisano 29 Listopada 2012 Jak na razie wszystko dość ładnie się składa. Silnik ma nawet trochę kabli od Italeri . Będzie dalej łatwiej. Tylko zbiornik paliwa, jego mocowania jakieś takie lipne. Wszystko się trzyma na cienkich obejmach. Poprawiłem i dodałem wgniecenie. No nie takie chciałem, ale tu rządzi przypadek. Kierowca lekko przychaczył o pień, dobrze że zbiornik nie pękł. Oryginał Poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 Elegancko Widzę, że do sklejania ze sobą mosiężnych blaszek używasz kleju cyjanoakrylowego. Spróbuj sklejać je Butapremem dobrze trzyma i nadmiar kleju można łatwo usunąć. Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 Przemuś a gdzie Ty na oryginale widzisz wgniecenie. To tylko gra światła na ufajdanym baku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 29 Listopada 2012 Autor Share Napisano 29 Listopada 2012 A to już twórczość własna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 A to już twórczość własna. Czułem to przez skórę Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 29 Listopada 2012 Autor Share Napisano 29 Listopada 2012 Na szybko dorobiłem gumy do obejm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marco12041976 Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 Witam, zbiornik wyszedł cacy cacy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 Na szybko dorobiłem gumy do obejm. Krzywo , niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 4 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2012 A dokładnie co? Dalsze krzywizny. Zdjęcie internet, ciut inna kabina, ale z tych lat. Nawet skrzynia biegów ta sama. Cięcie. I kilka bajerów, które trzeba będzie wyeksponować. Proszę nie bawić się w znajdź 10 różnic. Teraz pozostaje spasować to z kabiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Bebechy zapowiadają się rewelacyjnie. Znowu "spoliczkujesz" forum jakością wykonywanych prac. Jak dojdziesz do etapu okablowywania ramy, to ja poproszę o dużo zdjęć Pogięty zbiornik prezentuję się obłędnie (te mało widoczne śrubki u dołu to jednak bardzo istotny detal). Jednak pogięty metal to...pogięty metal a nie stopiony plastik. Ja nie widzę, żeby coś było nierówno. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 4 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2012 Dzięki. To nie policzek tylko ukłon w stronę lotników. Oni lubią dużo kabli w modelach i trzeba przyznać niesamowicie to wygląda. A co do ramy to też bym chciał zobaczyć kable, bo na razie to jestem w czarnej pupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Pięknie. Mi zbiornik odpowiada, projekt zacny. Mam nadzieję że będzie dużo zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol_Max Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 A mógł byś mi powiedzieć z czego i jak robisz te gumy, bo mam nadzieję że mi się niedługo przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 4 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2012 Na zdjęciu wszystko widać - drucik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yakuza Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Mega ! Świetnie zrobiłeś oprzyrządowanie ! Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 A nie lepiej najpierw czarna samoprzylepna taśma , a nią samoprzylepny chrom ? Nie ma bata żeby coś wyszło krzywo. A pisałem że krzywo bo tak wygląda na zdjęciu w górnej części baku. Drucik to nie jest najlepszy pomysł . Trochę roboty przybędzie przy szlifowaniu fabrycznych obejm ale potem masz zupełnie wolną rękę i robisz jak chcesz. Kolejny bak właśnie tak zrobię. A na razie miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi