copycat Napisano 27 Listopada 2012 Napisano 27 Listopada 2012 Interesuje mnie uzyskanie takiego efektu, tyle że w wersji z pudełka 6x4. Rzadko spotykana konfiguracja, chyba tylko raz widziałem ciągnik siodłowy z ramieniem. Zdjęcie pochodzi ze strony http://www.kitformservices.com/gallery.html, model wykonał Michal Gregor. Kolor, jeszcze nie wiem, mam kilka opcji: wersja pudełkowa, niebieska lub zielona kabina, reszta z pudła. Cytuj
Mark666 Napisano 27 Listopada 2012 Napisano 27 Listopada 2012 Przemek Ty chyba czytasz w moich myślach Miałem go robić pod naczepę z drewnem Cytuj
Falarek Napisano 27 Listopada 2012 Napisano 27 Listopada 2012 Ciekawe jak naczepa może skręcać w tm MAN-ie z fotki skoro siodło prawie włazi na HDS Cytuj
copycat Napisano 27 Listopada 2012 Autor Napisano 27 Listopada 2012 Marku to chyba Bieszczady, a przynajmniej od pobytu tam taki projekt mi chodzi po głowie. Felarek też się zastanawiam czy nie zrobię s-f. HDS z Italeri jest trochę mniejszy. Rama z wersji pudełkowej trochę dłuższa, do tego myślę, że siodło można ciut cofnąć. Nawet 2 cm. Także u mnie ta odległość będzie 3-5 razy większa. Cytuj
Mark666 Napisano 27 Listopada 2012 Napisano 27 Listopada 2012 Widziałem te sprzęty wszelakich marek w Bieszczadach . Ehhhh te Bieszczady Cytuj
tomeka6 Napisano 27 Listopada 2012 Napisano 27 Listopada 2012 No i w koncu doczekalem sie Europejczyka od Ciebie, no jak zwykle bedzie na co popatrzec. Cytuj
jakub97 Napisano 27 Listopada 2012 Napisano 27 Listopada 2012 A ja go też sobie skleiłem, ale na pomarańczowo. Cytuj
copycat Napisano 27 Listopada 2012 Autor Napisano 27 Listopada 2012 Tomek jak w końcu, Mercedes jeszcze farbą pachnie. Ze skończonych modeli to na razie pół na pół, ale to się zaraz zmieni. Ford dzisiaj podkład dostał, a i holmesa chcę skończyć w tym roku. Warsztat raczej krótki będzie, bardzo nie ma co poprawiać, a merytorycznie niewiele wiem. Chociaż cała masa zeskanowanych ściągniętych folderów na dysku już jest. To naprawdę fajny model i oby więcej takich. Następny może DAF 3300 w wersji wrecker. Cytuj
tomeka6 Napisano 28 Listopada 2012 Napisano 28 Listopada 2012 Ach!! Zapomnialem o Mercedesie, w takim razie przepraszam. Cytuj
copycat Napisano 29 Listopada 2012 Autor Napisano 29 Listopada 2012 Jak na razie wszystko dość ładnie się składa. Silnik ma nawet trochę kabli od Italeri . Będzie dalej łatwiej. Tylko zbiornik paliwa, jego mocowania jakieś takie lipne. Wszystko się trzyma na cienkich obejmach. Poprawiłem i dodałem wgniecenie. No nie takie chciałem, ale tu rządzi przypadek. Kierowca lekko przychaczył o pień, dobrze że zbiornik nie pękł. Oryginał Poprawki Cytuj
Łukasz_G Napisano 29 Listopada 2012 Napisano 29 Listopada 2012 Elegancko Widzę, że do sklejania ze sobą mosiężnych blaszek używasz kleju cyjanoakrylowego. Spróbuj sklejać je Butapremem dobrze trzyma i nadmiar kleju można łatwo usunąć. Pozdrawiam ;) Cytuj
Mark666 Napisano 29 Listopada 2012 Napisano 29 Listopada 2012 Przemuś a gdzie Ty na oryginale widzisz wgniecenie. To tylko gra światła na ufajdanym baku Cytuj
Mark666 Napisano 29 Listopada 2012 Napisano 29 Listopada 2012 A to już twórczość własna. Czułem to przez skórę Powodzenia. Cytuj
copycat Napisano 29 Listopada 2012 Autor Napisano 29 Listopada 2012 Na szybko dorobiłem gumy do obejm. Cytuj
Marco12041976 Napisano 3 Grudnia 2012 Napisano 3 Grudnia 2012 Witam, zbiornik wyszedł cacy cacy. Pozdrawiam Cytuj
Mark666 Napisano 3 Grudnia 2012 Napisano 3 Grudnia 2012 Na szybko dorobiłem gumy do obejm. Krzywo , niestety Cytuj
copycat Napisano 4 Grudnia 2012 Autor Napisano 4 Grudnia 2012 A dokładnie co? Dalsze krzywizny. Zdjęcie internet, ciut inna kabina, ale z tych lat. Nawet skrzynia biegów ta sama. Cięcie. I kilka bajerów, które trzeba będzie wyeksponować. Proszę nie bawić się w znajdź 10 różnic. Teraz pozostaje spasować to z kabiną. Cytuj
MartiniOCP Napisano 4 Grudnia 2012 Napisano 4 Grudnia 2012 Bebechy zapowiadają się rewelacyjnie. Znowu "spoliczkujesz" forum jakością wykonywanych prac. Jak dojdziesz do etapu okablowywania ramy, to ja poproszę o dużo zdjęć Pogięty zbiornik prezentuję się obłędnie (te mało widoczne śrubki u dołu to jednak bardzo istotny detal). Jednak pogięty metal to...pogięty metal a nie stopiony plastik. Ja nie widzę, żeby coś było nierówno. pzdr. Cytuj
copycat Napisano 4 Grudnia 2012 Autor Napisano 4 Grudnia 2012 Dzięki. To nie policzek tylko ukłon w stronę lotników. Oni lubią dużo kabli w modelach i trzeba przyznać niesamowicie to wygląda. A co do ramy to też bym chciał zobaczyć kable, bo na razie to jestem w czarnej pupie. Cytuj
Grubyjg Napisano 4 Grudnia 2012 Napisano 4 Grudnia 2012 Pięknie. Mi zbiornik odpowiada, projekt zacny. Mam nadzieję że będzie dużo zdjęć. Cytuj
Karol_Max Napisano 4 Grudnia 2012 Napisano 4 Grudnia 2012 A mógł byś mi powiedzieć z czego i jak robisz te gumy, bo mam nadzieję że mi się niedługo przydadzą Cytuj
copycat Napisano 4 Grudnia 2012 Autor Napisano 4 Grudnia 2012 Na zdjęciu wszystko widać - drucik. Cytuj
Yakuza Napisano 4 Grudnia 2012 Napisano 4 Grudnia 2012 Mega ! Świetnie zrobiłeś oprzyrządowanie ! Brawo Cytuj
Mark666 Napisano 4 Grudnia 2012 Napisano 4 Grudnia 2012 A nie lepiej najpierw czarna samoprzylepna taśma , a nią samoprzylepny chrom ? Nie ma bata żeby coś wyszło krzywo. A pisałem że krzywo bo tak wygląda na zdjęciu w górnej części baku. Drucik to nie jest najlepszy pomysł . Trochę roboty przybędzie przy szlifowaniu fabrycznych obejm ale potem masz zupełnie wolną rękę i robisz jak chcesz. Kolejny bak właśnie tak zrobię. A na razie miodzio Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi