Pawel90 Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 Witam wszystkich! Cały czas lepiłem sobie pojazdy z czasów 2 wojny, tym razem jednak zabieram się za coś Nam współczesnego. Pod wpływem chwili padło na Rydwanik, który według mnie posiada w sobie trochę "uroku osobistego". Jako że w sprawach pojazdów współczesnych jestem totalnie zielony, to model ten zrobię prosto z pudła, chociaż myślę jak poprawić te łańcuchy które są z tyłu wieży. Jutro zaczynam nad nią prace, a obserwatorów i lepiej obeznanych proszę o duchowe i modelarskie wsparcie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 Wsparcie jest -teraz Twoja kolej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Grudnia 2012 Share Napisano 12 Grudnia 2012 dawaj z tematem, popatrzymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 14 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2012 Rozgrzebałem Merkavę, zacząłem od modułu który najbardziej podoba mi się w tej maszynie - od wieży (chociaż denerwujące jest to jak producenci odlewają lufę w dwóch elementach), stąd brak działa w tym momencie. Póki co z Merkavą jak z innymi modelami Revella - samosklejalne. Makabra jak zdjęcia"wyciągają" niedoróbki.;) Jutro postaram się wykonać lepsze zdjęcia, może słoneczko pomoże. Pozdrawiam i dziękuję za wsparcie i zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 14 Grudnia 2012 Share Napisano 14 Grudnia 2012 Cześć! Ale ładny czołg masz na warsztacie Póki co nieźle, jedynie wyrzutnie granatów powinny być ustawione pod kątem, a i Revell przesadził z ich wielkością: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 14 Grudnia 2012 Share Napisano 14 Grudnia 2012 Przesadzil takze z pochylem pancerza przed celownikiem. Ale i tak bede kibicowal pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 A jak się ma Merkava III od Trumpka do tej Revellowskiej?? Poza ilością części oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 Z tego co widać na zdjęciach powiela błędy Revella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 Chwila, cos nie tak. To jest Revellovska Merkava Czyli nnie powiela tylko to jest zrodlo tych bledow. Ale z tego co wiem Trumpkowska nie jest lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 Ale ja pisałem o zdjęciach Merkawy od Trumpetera, które znalazłem w sieci (sam modelu nie posiadam), i wygląda to tak samo jak przedstawiony w tym wątku Revell. Moim zdaniem Chinczycy raczej wzorowali się na modelu Revella niż na prawdziwej Mk.3. Małe nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 W Trumpku jedyne co lepsze to odwzorowanie gasienic Reszta skopiowana i uproszczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi