Robert C Napisano 15 Grudnia 2012 Share Napisano 15 Grudnia 2012 Witam Jestem początkującym modelarzem i chciałbym Wam zaprezentować mój model. jest to powszechnie znany abrams academy " Iraq 2003". niestety warsztatu na tym forum nie założyłem, za to na PWM jest szczątkowy z bardzo kiepskimi zdjęciami. zgodnie z aktualną modą przemalowałem kilka paneli bocznych , błotnik i lufę. Pojazd to kompletna fikcja i niezgodność merytoryczna Chciałem na nim podszkolić się w różnych technikach głównie suchy pędzel. życzę miłego oglądani i proszę o krytykę Niestety szybki wizjerów nie wyszły tak jak chciałem ale już nic nie poradzę za zdjęcia przepraszam wciąż nad nimi pracuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 16 Grudnia 2012 Share Napisano 16 Grudnia 2012 Witam! Trochę chaosu, trochę bałaganu, trochę zaniechań i skrótów myślowych, ale jak na pierwszy model to jest OK Podoba mi się, aczkolwiek popracować nad malowaniem to jeszcze musisz... Ale nie jest źle. Kup drugi zestaw, przeglądaj warsztaty, lep, maluj i wstawiaj na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert C Napisano 17 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2012 ok dzięki rozumiem . tylko mam pytanie co miałeś na myśli pisząc odnośnie skrótów myślowych i zaniechań ? pytam ponieważ chcę wiedzieć czego uniknąć i co zastosować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 19 Grudnia 2012 Share Napisano 19 Grudnia 2012 Witaj! Ja rozumiem co miał na myśli Marioba chaos: z tego co widać tank jest w wersji M1A2 a zapasowe ogniwa wiszące na koszu są do wersji M1 ew. wczesne M1A1 puszki do km-ów są w kolorze piaskowym a powinny być w jakimś oliwkowym ( ogólnowojskowym) podobnie jak zasobniki na amunicję 40 mm 2 szt w koszu ,nie wiem co w koszu wieży robi II wojenny angielski kanister na paliwo. Anteny powinny być proste, jednakowej długości.Wyrzutnie granatów dymnych powinny być skierowane do przodu a nie na boki.To co zawsze piszę :budując model obejrzyj zdjęcia w dobie internetu nie ma z tym problemu.Poza tym sklejaj,maluj ,ćwicz a będzie super. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert C Napisano 19 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2012 Cześć ! dzięki za zwrócenie uwagi zmieniać już nie mam zamiaru nic ale budując kolejnego abramsa wezmę to pod uwagę i zamieszczę warsztat na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi