Skocz do zawartości

Przemysław Mrożek - pancerka 1:35 ; 1:48 ; 1:72

Przemo1CK

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Znalazłem wreszcie troszkę czasu na to, aby móc zamieścić tutaj moje mini-portfolio...

..Otóż moja historia zaczyna się w Krakowie, koniec lat 90-tych. Jak co tydzień tatko zabrał mnie ze sobą jadą po zaopatrzenie sklepu. Ulica Jasnogórska, hala Makro, to tam całkiem przypadkowo odnajduję pierwsze modele - "trój-pak" samolotów ZTS-Plastyk, co prawda nie skusiły mnie same modele, lecz napisy na pudełku dotyczące konkursu i obecności naklejek wewnątrz. I tak przez kolejne tygodnie modeli przybywało. Co prawda w większości nie sklejałem ich, lecz układałem w starym warsztacie taty. Sam nie wiem kiedy przestałem się po prostu nimi interesować...

... mamy rok 2005, czas nowinek technicznych i przełom w nowym domu - dostęp do internetu, całe 128 kb/s - przypadkowo wynalazłem jakieś forum, był to "stary" pwm. Traf chciał, że w momencie przyszły wspomnienia z lat poprzednich... Czym prędzej udałem się w miasto, aby sprawdzić, czy stary sklep modelarski nadal stoi - okazało się, że tak. Pierwszy znaleziony wzrokiem model wyznaczył moje przeznaczenie - modelarstwo... był to Italerowski Opel Maultier...

... I tak w grudniu roku 2005 skleiłem i pomalowałem swój pierwszy model pancerny, odkrywając kolejne strony w internecie znalazłem sklep modelarski on-line pt. mojehobby.pl i tam wrzuciłem pierwszą galerię z moim modelem... jak się okazuje - jest tam nadal - oto on:

293_rd.jpg

... rok 2006 stał pod znakiem nowych znajomości on-line wśród modelarzy, jednak nie mogło się to równać z tym, co miał przynieść rok kolejny...

... oto w 2007 roku wystartowałem w pierwszym swoim konkursie w Kielcach, było lato... świetna aura na modelarstwo. I tam poznałem w realu pierwszego człowieka, który interesował się tym, co ja ( pozdrawiam TAPIR ). Przegadaliśmy o tym i owym. I właściwie nie wiedząc kiedy - modelarstwo pochłonęło mnie doszczętnie...

... lata mijały, jedne lepsze, drugie gorsze i oto jestem... mamy końcówkę 2012 roku, na karku setki już modeli, których nie sposób pokazać, ciągle nowe znajomości, kolejne eksploracje sieci w poszukiwaniu modelarstwa on-line... do tego kolejne wyzwania każdego dnia...

... a międzyczasie 8 lat biegania za piłką, szkoły, studia, żona i córcia, zdane prawko, pierwsze auto i kolejne i tak by można wymieniać...

I oto jestem tu i teraz przed wami i pokazuje swoje życie, swoją pasję, nieprzespane noce, setki, jak nie tysiące godzin poświęcone dla tego jednego momentu satysfakcji, po wykonaniu kolejnej pracy...

Oto jakiś tam skromny procent z ostatnich lat:

DSC07284.jpg

DSC07081.jpg

DSC06652.jpg

DSC06573.jpg

DSC06118.jpg

DSC06009.jpg

DSC06172.jpg

DSC_0184.jpg

DSC_0089.jpg

DSC04932.jpg

DSC03907.jpg

DSC03359.jpg

DSC01048.jpg

DSC00914.jpg

DSC00773.jpg

DSC00140.jpg

DSC09477.jpg

DSC08495.jpg

DSC08440.jpg

DSC08410.jpg

DSC08156.jpg

coel3.jpg

DSC07243.jpg

gp2.jpg

dek9.jpg

esy2.jpg

DSC06585.jpg

DSC06148.jpg

DSC06052.jpg

Pozdrawiam

Przemo

Można powiedzieć, że jestem zachwycony Twoim talentem od 2007 roku. Coraz lepsze zdjęcia, coraz zmyślniejsze brudzenie, piękna modulacja kolorów, obicia. Klasyka modelarstwa!