bartek532 Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 Witam, zacząłem sklejac Phantoma. Jest to mój pierwszy post na tym forum z relacji budowy samolotu, liczę na waszą pomoc. Potrzebował bym nr farb do tego malowania, jeśli byłoby to możliwe proszę o pomoc. Zdjęcia z budowy, będą bardziej pod wieczór, jesli się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kojot92 Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 FS35164- MM 1720 FS35237- MM 1721 FS36307- MM 1726 FS36375- MM 1728 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 26 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2012 Dzięki wielkie tego szukałem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 Bardzo fajny modelik robisz. Nie jest on taki prosty, ale mam nadzieję że wyjdzie ciekawa zjawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 26 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2012 Przyznaje model godny polecenia, jedyny minus to linie podziału, niestety wypukłe, ale da się przeżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 Z chęcią popatrzę jak robisz mój ulubiony samolot. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 26 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2012 Tak jak obiecałem, są zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 (edytowane) Witam Myślę, że powinieneś postarać się trochę bardziej przy tym kokpicie. Zauważyłem, że chyba zegary są lekko krzywo. pozdrawiam Edytowane 26 Grudnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 26 Grudnia 2012 Share Napisano 26 Grudnia 2012 Apache ma rację, coś się tam pokrzywiło. Na Szczęście łatwo to poprawić. Można by też trochę więcej szarości tam dać bo tablica nie była cała czarna napewno. Tak to wygląda w skali 1/48 Oczywiście nie chodzi mi o to, że tak ma to dokładnie wyglądać u Ciebie, bo bez blach nie ma na to szans, ale może pomyśl o zmianie proporcji szarego do czarnego. W przeciwnym razie po założeniu osłony kabiny będzie wrażenie pustki w kokpicie Twojego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 27 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2012 Napewno poprawie tablice, a narazie poszedłem dalej. Wnęki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 27 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2012 Mam pytanie, czy dobrze dobrałem farbkę Humbrola, według tego poniżej. FS36307 - 166 Jeżeli to możliwe prosiłbym o w miarę szybką odpowiedź, z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinej Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 Mam pytanie, czy dobrze dobrałem farbkę Humbrola, według tego poniżej. FS36307 - 166 Jeżeli to możliwe prosiłbym o w miarę szybką odpowiedź, z góry dziękuje. Nie do końca, bliżej FS 36307 jest np. Pactra A40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 27 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2012 Dzięki za fatygę i w miarę szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 Podpowiem tylko, że z tego co kiedyś wyczytałem, system hydrauliczny Phantoma miał to do siebie, że podczas postoju maszyny, kiedy wszystko było wyłączone, klapy oraz hamulce aerodynamiczne były w pozycji opuszczonej. Można by więc je wyciąć i zrobić w ten sposób, ale oczywiście wszystko to zależy od tego jak szybko ten model ma być zrobiony. Podglądam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 27 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2012 Dzięki za podpowiedź, napewno wezmę to pod uwagę. Nie jest to aż tak trudne a efekt będzie napewno lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 28 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2012 Podoklejałem pare rzeczy a dokładnie to dziób i wloty powietrza. Tablice są wyjęte, gorzej będzie je włożyc, ale jakośsobie poradzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 28 Grudnia 2012 Share Napisano 28 Grudnia 2012 Oj widzę, że kiepsko ze spasowaniem tego modelu. Nie obejdzie się bez szpachli. pamiętaj żeby potem wyryć linie podziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 28 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2012 Tak właśnie dzisiaj chce wziąc się za szpachlowanie, jeśli starczy czasu. Jutro, najpóźniej pojutrze będą tablice i wyszpachlowany Phantom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 28 Grudnia 2012 Share Napisano 28 Grudnia 2012 Kurcze Bartek nie chcę wyjść na marudę, ale na zdjęciu widać jakby cała wanna kokpitu była przekoszona. Może to tylko wina zdjęcia, ale może na etapie klejenia wanny do jednej strony kokpitu coś nie poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 28 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2012 Zapewne jest to wina zdjęć, ponieważ sprawdziłem to i na moje oko jest dobrze, pozatym wanna nie jest doklejana bezpośrednio do jednej ze stron kokpitu, jest jeszcze element do którego przykleja się całą wanne a dopiero później są sklejane dwie połówki kadłuba. Jeśli opis nie jest zbyt jasny jutro wytłumacze to na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 29 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2012 Poprawione tablice, mam nadzieje że wygląd lepszy. Troche słabe zdjęcia, w realu wyglądają lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 29 Grudnia 2012 Share Napisano 29 Grudnia 2012 Morze by jeszcze przetrzeć suchym pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2013 Model poszpachlowany, w kilku miejscach zrobię linie podziału i jest gotów do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 Witam Mam wrażenie, że upaprałeś model trochę szpachlą, a niektóre miejsca są nie doszpachlowane. Daj zbliżenia na szpachlowane miejsca. Jeżeli morzesz to daj jeszcze zbliżenia na fotele bo coś mi nie pasują.Będziesz malował aero czy pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelożerca Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 Witam. Mam ten sam modelik w takiej samej fazie prac Jest miodzio, jedyny mankament to te linie podziału, które są wg mnie lekko zbyt wypukłe. Mam jedno pytanie: Czy Dark Sea Blue Model Mastera (akryl) będzie do niego odpowiedni? Pozdrawiam. ===== Na warsztacie: Spitfire Mk V Revell 1:72 Avro Lancaster Mk I/Mk III Revell 1:72 F-15 Strike Eagle Italeri 1:72 Focke -Wulf 190 D-9 Eduard 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi