M.Durant Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 Witam chciałbym zaprezentować. Model od Eduarda, F6F-3 Hellcat . Jest to drugi model którego budowę udało mi się zakończyć. Proszę o wyrozumiałość.. ale i szczere komentarze.Jestem też,w trakcie ujarzmiania aparatu więc zdjęcia jeszcze..takie sobie. Model malowany farbami Humbrol oraz Xtracolor. Stawiam również pierwsze kroki w temacie aerografu. Dziękuję za poświęcony czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 Jak na drugi model, to z tego co można zauważyć efekt jest naprawdę wyśmienity! Tak trzymaj, liczę na kolejne Twoje produkcje. Teraz trochę dziegciu, raczej nie dotyczącego samego modelu. Zdjęcia nie pozwalają tak do końca ocenić tej pracy. Przede wszystkim są za małe, format 800 pikseli szerokości to moim zdaniem absolutne minimum w obecnych czasach kiedy łącza są szybkie, a aparaty wielomegapikselowe. Zdjęcia rób bez flesza, w naturalnym świetle i postaraj się o jakies lepsze tło niż firanka. Postaraj się, aby model był wszechstonnie wyeksponowany (jak wygląda spód???). Co do modelu, to z takich drobnych rzeczy... Nawet jak nie stosujesz washa to warto by było na kalkomaniach odtworzyć zarys linii podziałowych, szczególnie na jasnych fragmentach (jak biel gwiazd). Ja to robię ołówkiem przed finalną warstwą lakieru bezbarwnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Durant Napisano 27 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2012 Witam Kolego Banny. Z washem to u mnie ciężko ,parę razy podchodziłem do tego tematu...ale mam wrażenie że wychodzi nie tak jak powinien. Co do tła i owszem, firanka masakra. Jutro zakupię sobie odpowiednie materiały. W temacie zdjęć, aparat jeszcze świeży tak więc do opanowania. Dziękuję za wizytę w moim wątku i zapraszam do warsztatu Judy.. http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=86&t=36032 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 27 Grudnia 2012 Share Napisano 27 Grudnia 2012 Całkiem ładny modelik Ci wyszedł. Zawsze jak patrzę na Hellcaty, to mi się przypomina moja Amiga i Wings of Fury ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Durant Napisano 28 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2012 Całkiem ładny modelik Ci wyszedł. Zawsze jak patrzę na Hellcaty, to mi się przypomina moja Amiga i Wings of Fury ;p Dziękuję za słowa uznania. Wings of Fury to taka gierka co się bomby od palm odbijały?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 28 Grudnia 2012 Share Napisano 28 Grudnia 2012 Hellcat bardzo porządny, podobnie jak Banny jestem ciekaw wykonania od spodu. Wings of Fury hehe... też spędziłem kupę czasu przy tej gierce, najbardziej lubiłem kosić biegających japońców z k-mów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Durant Napisano 28 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2012 Witam Kolegów. Ponieważ zależy mi na waszej opinii, dodałem troszkę lepsze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 29 Grudnia 2012 Share Napisano 29 Grudnia 2012 No rzeczywiście ładniej na tych fotkach widać tego Hellcat'a. Ładne smugi na wylotach łusek od spodu tylko przydałoby się chociaż delikatne zaznaczenie liń. No i teraz uświadomiłem sobie, że te gwiazdy takie trochę jaśniejsze ale ogólne wrażenie w mojej opinii bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Durant Napisano 29 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2012 Tak, gwiazdy to kaszanka, zestawowe edka. Zwrocił na to uwagę wcześniej Kol. Rav. Zakupiłem teraz gwiazdy Techmodu i faktycznie różnią się odcieniem. Ale cieszę się że Ci się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 29 Grudnia 2012 Share Napisano 29 Grudnia 2012 Model bardzo ładny, skoro to Twój drugi to ja chcę zobaczyć kolejne Podoba mi się też to że również wybierasz tematykę pacyfiku. Co do łosza to na tym forum w tajnikach modelarstwa jest bardzo dobrze opisany i nie jest niczym trudnym, jednak jeśli nadal będą problemy to zawsze możesz kupić gotowego. Ja z lenistwa kupiłem ostatnio trzy gotowe łosze Tamiya, jeśli przygotujesz dobrze błyszczącą powierzchnię to nie ma prawa coś nie wyjść. Fajnie się je aplikuje załączonym pędzelkiem, także polecam. Pozdrawiam i powodzenia z Judy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi