dakota74 Napisano 29 Grudnia 2012 Share Napisano 29 Grudnia 2012 (edytowane) Cześć! Drugi mój model, który pokazuję na forum. Tym razem trochę "przybrudzony i zużyty". W ramach programu Lend-Lease Armia Czerwona uzyskała od USA jako pomoc wozy rozpoznania M3A1. Kilka z nich zostało później przekazanych Wojsku Polskiemu. Jak podaje J. Magnuski w książce "Wozy Bojowe LWP 1943-1983" było ich nie mniej, niż 6. Nie udało się autorowi ustalić numerów taktycznych i losów wszystkich opisywanych wozów. Numer taktyczny jest numerem "z pudła", nie odwzorowywałem konkretnego egzemplarza, natomiast tak mógł wyglądać jeden z tych, do których nie dotarł autor ww. książki. Przy okazji składam wszystkim komentującym wątek - ale nie tylko - życzenia samych udanych modeli w nadchodzącym 2013 roku! Edytowane 29 Grudnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 29 Grudnia 2012 Share Napisano 29 Grudnia 2012 Podziwiam wkład pracy... Model z pudełka. Widzę, że nie bawiłeś się w waloryzację- może to i najlepsza droga postępowania z tym modelem... Pracuj nad brudzeniem- przydałoby się więcej kurzu i nieco błota. No i - model by zyskał, jakbyś dał jeszcze trochę więcej modulacji koloru podstawowego... Ja również życzę dobrego Roku i wytrwałości modelarskiej nie tylko na tym polu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 Faktycznie taki jakiś pusty ale mi się podoba tylko nie wiem co przykuwa do niego moją uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 Fajny model:) dobre zdjęcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 30 Grudnia 2012 Share Napisano 30 Grudnia 2012 fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 Mam go też kleiło się dobrze ja go mam bardziej z tyranego i z plandeką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Grudnia 2012 Share Napisano 31 Grudnia 2012 Ładny, choć niektóre foty za ciemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dakota74 Napisano 1 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2013 Podziwiam wkład pracy... Faktycznie taki jakiś pusty ale mi się podoba tylko nie wiem co przykuwa do niego moją uwagę. Fajny model:) dobre zdjęcia:) fajny Dziękuję koledzy! (...) Pracuj nad brudzeniem- przydałoby się więcej kurzu i nieco błota. No i - model by zyskał, jakbyś dał jeszcze trochę więcej modulacji koloru podstawowego... (...) To drugi model po dłuuugiej przerwie. Kurzenia i brudzenia uczę się i mam nadzieję, że będzie z tym coraz lepiej. "Więcej modulacji" masz na myśli większy kontrast między kolorem podstawowym, a rozjaśnieniem? Mam go też kleiło się dobrze ja go mam bardziej z tyranego i z plandeką Kleił się całkiem dobrze... Bez szpachli się nie obyło, a tego z plandeką także mam w planach. Ładny, choć niektóre foty za ciemne. Dzięki, te niektóre, możliwe. Tym, którzy się bawią, szampańskiej zabawy, a wszystkim najlepszego w nowym roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 1 Stycznia 2013 Share Napisano 1 Stycznia 2013 Tak trochę szpachli było użyte ale nie dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi