Jump to content

M3A1 Scout Car - Zvezda 1/35

dakota74
 Share

Recommended Posts

Cześć!

Drugi mój model, który pokazuję na forum. Tym razem trochę "przybrudzony i zużyty".

W ramach programu Lend-Lease Armia Czerwona uzyskała od USA jako pomoc wozy rozpoznania M3A1. Kilka z nich zostało później przekazanych Wojsku Polskiemu. Jak podaje J. Magnuski w książce "Wozy Bojowe LWP 1943-1983" było ich nie mniej, niż 6. Nie udało się autorowi ustalić numerów taktycznych i losów wszystkich opisywanych wozów. Numer taktyczny jest numerem "z pudła", nie odwzorowywałem konkretnego egzemplarza, natomiast tak mógł wyglądać jeden z tych, do których nie dotarł autor ww. książki.

01.JPG

05.JPG

06.JPG

02.JPG

03.JPG

07.JPG

09.JPG

08.JPG

Przy okazji składam wszystkim komentującym wątek - ale nie tylko - życzenia samych udanych modeli w nadchodzącym 2013 roku!

Edited by Guest

Podziwiam wkład pracy...

Model z pudełka.

Widzę, że nie bawiłeś się w waloryzację- może to i najlepsza droga postępowania z tym modelem...

Pracuj nad brudzeniem- przydałoby się więcej kurzu i nieco błota.

No i - model by zyskał, jakbyś dał jeszcze trochę więcej modulacji koloru podstawowego...

Ja również życzę dobrego Roku i wytrwałości modelarskiej nie tylko na tym polu!

Podziwiam wkład pracy...

Faktycznie taki jakiś pusty ale mi się podoba tylko nie wiem co przykuwa do niego moją uwagę.
Fajny model:) dobre zdjęcia:)
fajny

Dziękuję koledzy!

(...)

Pracuj nad brudzeniem- przydałoby się więcej kurzu i nieco błota.

No i - model by zyskał, jakbyś dał jeszcze trochę więcej modulacji koloru podstawowego...

(...)

To drugi model po dłuuugiej przerwie.

Kurzenia i brudzenia uczę się i mam nadzieję, że będzie z tym coraz lepiej.

"Więcej modulacji" masz na myśli większy kontrast między kolorem podstawowym, a rozjaśnieniem?

Mam go też kleiło się dobrze ja go mam bardziej z tyranego i z plandeką

Kleił się całkiem dobrze... Bez szpachli się nie obyło, a tego z plandeką także mam w planach.

Ładny, choć niektóre foty za ciemne.

Dzięki, te niektóre, możliwe.

Tym, którzy się bawią, szampańskiej zabawy, a wszystkim najlepszego w nowym roku!