nas997 Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 Witam oto mój pierwszy model Sherman m4a1 italieri Proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 Jak na pierwszy model wyszedł bardzo dobrze. Świecą się kalki i nie wiem dlaczego jest ta różowa plandeka, ale się przecież uczysz tak jak każdy początkujący modelarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 Heh ta różowa plandeka mnie rozwaliła... Odprysków za dużo i w zbyt losowych miejscach, wygląda jakby go chuligani z papierem ściernym i młotkami dopadli. Kalkomanie się błyszczą...Proponuje abyś przejrzał kilka wątków warsztatowych na forum aby zobaczyć samemu co poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 no nie jest źle to co napisali poprzednicy to prawda ale.. "widziałem dużo gorsze 'pierwsze modele" masz całkiem udany start, poprawisz to i owo, a będzie fajnie niemniej jednak ten róż sobie podaruj na przyszłość (podejrzewam że ten kolor to wina fotek ale przecież sposób prezentacji modelu tez ma znaczenie przy ocenie) kolejne fotki postaraj się robić przy w miarę dobrym oświetleniu i koniecznie na jednolitym tle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 Jak na początek całkiem niezle tylko wyzuć tą plandekę albo przemaluj i poczytaj o kładzeniu kalek i dolej tą line holowniczą z przodu bo lewituje w powieczu natomiast czeba cie pochwalić za malowanie gąsienic tylko przeczj ich metalowe elementy miękkim ołówkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 Do tej pory prym wiodły sesje fotograficzne na balkonie w tle z iglakiem, ale Twój łazienkowy plener deklasuje tamte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 Fakt, zdjęć modelu w "kiblu" jeszcze chyba nie było . Pierwszy model - nie jest źle. Najważniejsze rzeczy już zostały wymienione. Ja od siebie dodam że dla kolejnego modelu załóż warsztat a koledzy dopilnują aby był jeszcze lepszy niż ten. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 Pierwszy model -brawo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 Udany start Gratulacje !!! Jedno ale, Jeśli brudzisz pojazd, robisz obicia... staraj się to robić naturalnie tzn. Obijaj go tam gdzie fizycznie jest na to narażony, brudź go tak jak W realu. oglądaj foty w necie jest masa cała Prawdziwych zdjęć, zdjęć modeli na tym forum...Staraj się zachować Naturalność. Jeszcze raz Gratulacje! Udany model jak na początek. Mój pierwszy model to była totalna porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi