jakub97 Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 Wojtu a nie możesz już czy nie chce ci się zrobić chociaż cieniowania ? bo model zacnie poskładany to i pasowało by aby i zacnie był pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 25 Lutego 2013 Autor Share Napisano 25 Lutego 2013 Witam Pocieniowałem Mirku maszynkę, nie miałem takiego zamiaru tak zostawić, myślę, że wyszło w miarę poprawnie, pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 Bardzo fajnie, super zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 Subcio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 O niebo lepiej nie myśl że się wymądrzam ale oglądam już parę modeli w malowanych tą farbką i mam pytanie dlaczego rozjaśniasz tylko biały bez dodatku żółtego ? Teraz wygląda super ale po terpentynie zacznie wpadać w seledyn a ta zieleń raczej wpadała w oliwkę Sorki za wywody ale tak sobie tylko myślę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 26 Lutego 2013 Autor Share Napisano 26 Lutego 2013 Witam To jest mój pierwszy "rusek", więc nie mam jeszcze sprawdzonej recepty na ten kolor. Myślałem, żeby dodać piaskowego koloru ale nie chciałem zepsuć malowania, a już mu wystarczy tej farby . Przy następnym modelu spróbuję tak zrobić. Może oleje troszkę zmienią ten odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 Bardzo fajnie to wygląda. Kibicuję Może kolor nieco mdły się zrobił po rozjaśnieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 26 Lutego 2013 Autor Share Napisano 26 Lutego 2013 Spróbowałem powyciągać szczegóły. Domalowałem ptaszka - nie miałem kalki więc musiałem malować z szablonu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 Bardzo fajnie wyszedł orzełek, ja jestem zaj****ty i zgubiłem toporek xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 Bardzo mi się podoba. A jak malowałeś rączki narzędzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 27 Lutego 2013 Autor Share Napisano 27 Lutego 2013 Rączki narzędzi nie są malowane, są z naturalnego drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 A z jakiego drewna robiłeś i można prosić o zbliżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Ładnie i subtelnie. Może jeszcze rozjaśnij obręcze na zbiornikach i trąbitko. Nie wiem czy nie za subtelnie. Niektórzy jak przywalą te "światła" to aż boli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 27 Lutego 2013 Autor Share Napisano 27 Lutego 2013 Bardziej nie chciałem rozjaśniać, bo wtedy wydaje mi się mało naturalnie, choć to też tak do końca mało z naturą ma wspólnego, no ale model nie jest zbyt płaski. Trzonki robione z wykałaczek "made in Społem" - bardzo fajny materiał to takich robótek. Pierwsza fotka - drewienko w wersji surowej druga fotka - drewienko podrasowane, aby wyciągnąć rysunek drewna pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Ostatnio zrobiłem z balsy ale wykałaczki faktycznie lepsze. Balsa jest zbyt łamliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Bajka. A swoją drogą ciekawe że jeszcze nikt nie wpadł na pomysł strugania z drewna styli do narzędzi coś jak RB robi z lufami. Smart bym chętnie kupował, bo wyglądają czadowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Wojtku a ten twój nietoperz to namalowany na stałe ? bo ja nie to daj znać podeśle ci ale z numerami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 27 Lutego 2013 Autor Share Napisano 27 Lutego 2013 Nietoperz jest już na stałe, chciałem go zrobić jako incognito bez numeru, ale dzięki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 Wychodzi na to, że będzie 3x ISU z orzełkiem, Twój, Dumo'wy. No i mój bez relacji na forum :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 1 Marca 2013 Autor Share Napisano 1 Marca 2013 Mała aktualizacja po kolejnym etapie jakim był wash. Nie jest za mocny bo robiony z mieszaniny brązu i ciemnej zieleni. Również gąskom także dostało się małe brudzenie - jeszcze potraktuje je ciemniejszą glebą, żeby nie były takie wypłowiałe - chyba że wyglądają ok na tym etapie?. pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 Jak robiłeś tego washa bo nie widzę żeby model się bardzo świecił. Dawałeś jakiś połysk? Bardzo ładnie ci ten wash wyszedł - pin albo po całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 1 Marca 2013 Autor Share Napisano 1 Marca 2013 Dokładnie to jest pin-wash, a model się nie świeci bo kładę na matowym lakierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 Bardzo estetycznie to wygąda. Gąski jak dla mnie zbyt przypominają zardzewiałe więc potraktuj, potraktuj... i podwozie też. Jeszcze jest pewna niekonsekwencja. Skoro koła takie wypolerowane to gąsienice na środku też. No i kuchę wypatrzyłem :P Wiem, że to sowieckie ale jednak zęby "wbijały" się w gąski więc nie powinno tam być widocznych lini łączenia form. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woto Napisano 1 Marca 2013 Autor Share Napisano 1 Marca 2013 Podwozie będzie kurzone, gąski tylko zmontowane do fotografa ;-). Gąsienice w środku przejechane są grafitem żeby oddać ślady tarcia, widać to pod odpowiednim kątem (aparat tego nie uchwycił), poprawię, może będzie to widać. Lini łączenia form w gąskach to już nie będę usuwał po prostu to przeoczyłem - może przejdzie ;-). Przy następnym modelu wezmę to pod uwagę. Dziękuję za uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi