Djmarcop Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Witam! Jest to mój trzeci model plastikowy. Z powodu braku farbki o odpowiednim kolorze nie jest pomalowana jego główna cześc. Kilka fotek: PROSZĘ O KOMENTARZE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 14 Stycznia 2013 Share Napisano 14 Stycznia 2013 Szczerze,na razie nie ma co komentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 18 Stycznia 2013 Share Napisano 18 Stycznia 2013 Hej Djmarcop, Ciekawy model sobie wybrałeś. Amfibie zawsze bardzo mi się podobały (pewnie dlatego przeczytałem wszystkie części "Pana Samochodzika" ). Napisz coś więcej. Czy będzie to budowa prosto "spudła", czy planujesz jakieś zmiany? Nie znam się na pojazdach wojskowych, ale jeśli te spiralne elementy na zdjęciu wyżej to według Revella sprężyny, to może warto by było skręcić nowe sprężyny z drutu? Wystarczy znaleźć rurkę/patyk/kredkę o odpowiedniej grubości i nawinąć na nią drut. Efekt na pewno będzie dużo lepszy niż części Revella (pewnie dlatego, że bardzo trudno byłoby zrobić taką część metodą wtryskową). Pomyśl co jeszcze można by takimi prostymi sposobami poprawić. Powodzenia w budowie, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Djmarcop Napisano 19 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2013 Witam! Ten model zamierzam w pewnym stopniu przerobic - głównie jego malowanie. Próbowałem już robic sprężyny z drutu ale nie udało mi się- niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 Podrzuć mi jutro jeden taki resor . Pozdr, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 Zrobienie takich resorów nie jest trudne, więc mimo wszystko radziłbym spróbować, bo efekt będzie znacznie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Djmarcop Napisano 21 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2013 AKTUALIZACJA!! Zrobiłem te resory jak mi zasegurowałeś. Oto wynik moich prac nad nimi: Niedługo dostanę farbki w odpowienim kolorze więc zacznie się dziac!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Djmarcop Napisano 5 Lutego 2013 Autor Share Napisano 5 Lutego 2013 Witam! Kolejna WIELKA aktualizacja. Co tu dużo mówic, dostałem farbki i poszło. Kilka fotek z moich prac: Proszę o komentarze!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 No teraz to jest aktualizacja jakaś... Fajnie to wygląda. Zapowiada się ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Lutego 2013 Share Napisano 6 Lutego 2013 Ale śruby do pływania przemaluj na kolor reszty pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Djmarcop Napisano 7 Marca 2013 Autor Share Napisano 7 Marca 2013 Kolejna, już ostatnia aktualizacja Co tu dużo mówic, poprostu wykonałem robote. Kilka fotek: Po polakierowaniu itp: Link do galerii( po washu): http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=37236 Dziękuje za wasze wypowiedzi! Teraz biorę się za ten model: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=88&t=37238 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi