ups Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 Jakiś czas temu zacząłem składac stary model tamki, generalnie nie przemęczałem się przy nim za bardzo jako , że modelik miał być taką sobie odskocznią od poważniejszych projekcików, tym bardziej, że formy chyba z 30 lat mają albo i lepiej. Szło raz lepiej , raz gorzej i go odstawiłem na półkę. Teraz dla relaksu coś tam go maznę czasami. Zdaję sobie sprawę,że szału nie ma ale co tam pokaże. Ten reflektor mi się śni po nocach muszę z nim coś wykompinować. Chyba dremel pójdzie w ruch i będzie "rozbity". Fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 Coś ostatnio reaktywacje tamki nastąpiły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2013 Nie wiem czy coś wogóle będzie widać ale bawiłem się znowu olejnymi plus kilka gotowców AK użyłem. Czas schnięcia umilam sobie takim cudakiem: którego składam w ramach konkursu na konkurencyjnym 4um. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2013 Czas schnięcia umilam sobie takim cudakiem: jestes pewien kierunku wychylenia żaluzji na płycie nadsilnikowej? Szczerze to nie bardzo. Zdjęcia orginałów najczęściej nie ukazują detali od góry , a jak ukazują to ze złożonymi listwami na płasko. Zasugerowałem się innym warsztatem : Jak ktoś jest pewny jak powinno być chętnie się dowiem , bo myślę że debonderem da się jeszcze odlepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Jak dla mnie jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2013 Znalazłem też takie coś Nadal jednak 100% co do tylnych żaluzji pewien nie jestem, choś sposób ich mocowania może świadczyć, że da je się otwierać w obie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Widze, ze tez szukales w googlach. :> Wiem, wiem jak to ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2013 No cóż miałeś rację . Ja znalazłem takie coś Nie myśląc wiele taraaam!!! Królestwo dla tego co wymyślił debonder i dzięki za spostrzegawczość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 To jest temat o T-34? Tak? To wtrącę trzy swoje grosze: Musisz usunąć te zaczepy z przodu, bo ich w oryginale po prostu nie było. Tamiya robiąc 40 lat temu model bazowała na T-34, który znajdował się bodajże w USA, gdzie został sprowadzony i mu dorobiono właśnie wspomniane uchwyty, w celach przetransportowania pojazdu lub coś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2013 Mówisz o tych na tej zaokrąglonej belce z przodu? u połączenia płyt skośnych? Może być z tym lipa na etapie na którym jestem. Coś czuję , że ucinając to zdarłbym farbę a później o całe pasmo tragedii to już łatwo. Także niestety tą poprawkę odpuszczę i muszę jakoś z tym żyć :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 teciak bardzo ładnie sie zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 29 Stycznia 2013 Share Napisano 29 Stycznia 2013 Mówisz o tych na tej zaokrąglonej belce z przodu? u połączenia płyt skośnych? Może być z tym lipa na etapie na którym jestem. Coś czuję , że ucinając to zdarłbym farbę a później o całe pasmo tragedii to już łatwo. Także niestety tą poprawkę odpuszczę i muszę jakoś z tym żyć :P Zwał, jak zwał, ale chodzi właśnie o nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 29 Stycznia 2013 Share Napisano 29 Stycznia 2013 Witam takie pytanie czy wieża w T-34 była taka zaokrąglona czy te zaokrąglenia miały promień mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mamt1971 Napisano 29 Stycznia 2013 Share Napisano 29 Stycznia 2013 chodzi o wieże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 29 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2013 Było kilka rodzajów teciaków 34 i różnieły się między innymi wieżami. Ten z grubsza T34/76 Formochke ma przypominać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 29 Stycznia 2013 Share Napisano 29 Stycznia 2013 Dokładnie, to wieża tłoczona, popularna Formoczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi