gorlock Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 Pokazał się w sieci in box. Odczucia nad wyraz mieszane... http://www.1999.co.jp/eng/10208591 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 Dyskusja w sieci na temat tego zestawu toczy się już od samego początku jak tylko pojawiła się jako zapowiedź. Generalnie uczucia są mieszane jak wspomniałeś ale prawdziwą ocenę można wystawić po "namacalnym" sprawdzeniu zestawu. Tak czy inaczej warto kupić nawet ze względu na cenę. Żaden zestaw nie jest idealny tak więc i tym razem z pewnością będzie trzeba trochę się namęczyć ale taki żywot. U mnie na pewno kilka egzemplarzy znajdzie swoje miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 26 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2013 U mnie też zagoszczą co najmniej 2 egzemplarze. Jeden z nich lada dzień do mnie wyleci z kraju kwitnącej wiśni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 (edytowane) Niektóre rzeczy zaskoczyły mnie bardzo Pisałem już wczoraj w innym wątku: Wahacze odlane z wanną Nie mam pojęcia jakim cudem chciało im się nową wannę projektować ? Po co te kołki wewnątrz, a pod spodem dziury ??? A koła ??? To ma coś ułatwić ? Rozwiązanie z 1:72 Szkoda, bye ruchome zawieszenie. Podoba mi się rozwiązanie montażu mocowań zapasowych gąsienic, wcześniej miałem z tym problemy. Górne trzeba było przyklejać na oko, a dolne nie bardzo chciały wchodzić w otwory. Zauważyłem, że model nieco ma niższą cenę, chyba ze względu na korektę Tak czy inaczej, model z cyklu "must mieć" Już mam co najmniej dwa konkretne egzemplarze w głowie. Pzdr Edytowane 26 Stycznia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 26 Stycznia 2013 Share Napisano 26 Stycznia 2013 Tak na dobrą sprawę w cenie do 100 PLN to mamy tylko Zvezdę ciekawe ile będzie kosztował u nas ale pewnie do 150PLN o ile ktoś go ściągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 4 Lutego 2013 Share Napisano 4 Lutego 2013 gorlock dostałeś już ? Kuźwa, luty i nadal brak na e-bayu, dabljutief ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 5 Lutego 2013 Autor Share Napisano 5 Lutego 2013 Nie dostałem jeszcze. Podejrzewam, że z Japonii jakiś czas będzie szło. Tydzień temu mi pakę wysłali. Na ebayu widziałem tego Tigerka, jakiś koleś z USA wystawił kilka sztuk, ale cenę za przesyłkę kosmiczną sobie liczył. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 Na ebayu widziałem tego Tigerka, jakiś koleś z USA wystawił kilka sztuk, ale cenę za przesyłkę kosmiczną sobie liczył. Mnie interesuje E-Bay Uk W "ModelZone" pojawił się w pre-order za 36,99 £ i jest to dobra cena. Nic to, trzeba czekać. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 Na razie może być mały przestój w dostawach bo w Chinach świętują chyba Nowy Rok. ok. 19-20 lutego powinno się coś na Ebayu ukazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 10 Lutego 2013 Share Napisano 10 Lutego 2013 w moszne, rowiązania z 1/72 co tu sie dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 11 Lutego 2013 Autor Share Napisano 11 Lutego 2013 Tygrysek już u mnie po 2 tyg oczekiwania. Pomimo znanych uproszczeń model robi bardzo dobre wrażenie. Za sumę 157 zł łącznie z przesyłką uważam go za bardzo dobry zakup i z pewnością kupię jeszcze jeden egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renovatio Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 Wiedzą może koledzy kiedy Tygysek będzie dostępny w Polsce, sam na niego czekam i widzę że pojawił się już na ebayu, oraz są zapowiedzi w sklepach zagranicą, a u nas cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
produdi Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 Witam Ciekaw jestem czy dałoby radę zastosować w nim wannę z wahaczami z późnych Tygrysów Dragona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renovatio Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 Myślę że tak, ponieważ mam wypraski od innego DML-a i wyglądają dokładnie tak samo (prócz wanny oczywiście). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 11 Lutego 2013 Autor Share Napisano 11 Lutego 2013 Wiedzą może koledzy kiedy Tygysek będzie dostępny w Polsce, sam na niego czekam i widzę że pojawił się już na ebayu, oraz są zapowiedzi w sklepach zagranicą, a u nas cisza. Nie słyszałem o jakichkolwiek zapowiedziach tego modelu w Polsce. Pewnie dotrze tu (o ile dotrze) ze sporym opóźnieniem i w cenie ok 200 zł. Jak na razie chyba w Japonii tylko jest do nabycia w sklepach (być może też USA). Dziwne, że duże sklepy int. w Chinach czy Hongkongu nie mają go nawet w pre orderze. W HLJ tam gdzie nabyłem swój, wprowadzili nawet ograniczenia, można było kupić max 10 szt na głowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renovatio Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 No nic trzeba będzie poczekać jeśli nie pojawi się do wakacji, pozostanie zamówić za granicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 11 Lutego 2013 Autor Share Napisano 11 Lutego 2013 (edytowane) WitamCiekaw jestem czy dałoby radę zastosować w nim wannę z wahaczami z późnych Tygrysów Dragona . Z tego co na szybko zauważyłem mały problem byłby napewno w dopasowaniu kół. Półosie wahaczy 9142 maja dziwny stożkowy kształt. Trza by było rozwiercać koła bądź zastosować koła od initiala. Same koła 9142 są także uproszczone, nie posiadają spawu wokół piasty i loga Continental (u). Edytowane 11 Lutego 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 WitamCiekaw jestem czy dałoby radę zastosować w nim wannę z wahaczami z późnych Tygrysów Dragona . Z tego co na szybko zauważyłem mały problem byłby napewno w dopasowaniu kół. Półosie wahaczy 9142 maja dziwny stożkowy kształt. trza by było rozwiercać koła bądź zastosować koła od initiala. Pytanie tylko po co ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi