Leeb Napisano 27 Stycznia 2013 Share Napisano 27 Stycznia 2013 Cześć wszystkim!Chciałem podzielić się z Wami, zdjęciami amfibii nad którą aktualnie pracuję. Jest to, mój drugi model pancerny, po nieudanej Merkavie. I dlatego chciałem zapytać - co byście dodali do modelu lub zmienili w nim. Czy jestem na właściwej drodze? Stan na zdjęciach przedstawia pojazd po filtrze i sidoluksie. Obecnie LVTP ma już położone kalki. Tutaj AFV CLUB się nie postarało - są one tragiczne. Wiele nerwów zjadłem kładąc je. Przy nawet najmniejszym dotknięciu kalki rozsypują się w malutkie kawałeczki. A jak wiadomo poskładanie ich w całość proste nie jest. Poza tym model pod względem składalności jest cacy, występują jedynie nieliczne błędy w instrukcji. Są one na szczęście łatwe do skorygowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 30 Stycznia 2013 Share Napisano 30 Stycznia 2013 Cześć! No to dosyć późno pokazujesz swój model, praktycznie wszystko już gotowe. I jest taki czysty, gunny by się wzruszył, że chłopaki tak dbają... Na górnej płycie kadłuba masz w czterech miejscach wyloty pompy zęzowej - od tych wylotów w dół prawie zawsze idą takie malownicze zacieki. Warto by je dodać, choćby jako ciemniejsze miejsca, żeby zasugerować, że pojazd niedawno brodził. Tak samo można by dodać plamy pod miejscami gdzie woda by się gromadziła - mam tu na myśli głównie skrzynie chłodnic i trochę też stopnie na bokach kadłuba. Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leeb Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2013 A dziękuje za rady. Zacieki już dodałem i model będzie jeszcze brudzony, ale subtelnie . Pigmenty już jadą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leeb Napisano 6 Lutego 2013 Autor Share Napisano 6 Lutego 2013 Witam wszystkich. Wrzucam kolejną porcję zdjęć amfibii. Na dzień dzisiejszy jest tak: Dojdą jeszcze 2 beczki na paliwo, łańcuch którym będą one przypięte, i jako wisienka na torcie mini kłódka z fototrawionek. Co do śladów eksploatacji dołożę jeszcze - odymienie wydechów i zacieki paliwa. Czekam na Wasze rady i porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Lutego 2013 Share Napisano 6 Lutego 2013 Jest nieźle, przykurz jeszcze trochę wnętrza kół napędowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi