indus Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Mała dioramka z leciwą Matilda Mk II TAMIYA (data wyprasek 1973). Dodana blaszka od piwa, druciki i inne takie. Oczywiście odlewy oryginalnie nie odwzorowane, trzeba było trochę rozpuścić i postukać powierzchnie. Pierwszy raz malowałem figurki w skali 1:35 (właściwie to mój pierwszy model w tej skali). Po skali 1:72 miałem wrażenie, że kleję zabawkę Farby vallejo. Rdza na wydechu LIFECOLOR (polecam zestaw do rdzy tej firmy, niesamowicie ułatwia pracę i daje świetne efekty). Palma to chińska pałeczka do jedzenia obleczona masą. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Ooo! Wygląda bardzo fajnie. Jak zrobiłeś piasek? (Tzn. z czego, bo wygląda jak prawdziwy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indus Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2013 Piasek to ....... po prostu piasek:) (z mojej drogi przed domem), kamienie to pokruszony gips Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Aha, dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Bardzo mi się podoba twoja praca. Mam kilka pytań: - z czego liście no palmie, - co to za zestaw figurek, - maskowałeś taśmą do malowania tego kamo czy jakoś inaczej to robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indus Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2013 Bardzo mi się podoba twoja praca. Mam kilka pytań:- z czego liście no palmie, - co to za zestaw figurek, - maskowałeś taśmą do malowania tego kamo czy jakoś inaczej to robiłeś? Dzięki za opinię. Już odpowiadam: - Liście to firma Steel Scorpion plus drucik jako łodyga, - figurki to Master Box, numeru nie pamiętam, ale są dość powszechnie sprzedawane - maskowałem taśmą Tamiya docinaną do odpowiednich kształtów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 Poza pniem palmy podoba mi się każdy fragment dioramy, modelu, a szczególnie twarze i skóra figurek. Który to Twój model 9bez względu na skalę), bo warsztat masz już chyba wypracowany? Podziwiam, gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indus Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2013 Model z dziesiąty, ale bardzo dużo nauczyłem się z filmów o tematyce modelarskiej, zwłaszcza "AVF acrylic painting MIG". Kopalnia wiedzy o malowaniu akrylami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 28 Stycznia 2013 Share Napisano 28 Stycznia 2013 dzięki za podpowiedź, tak BTW. Filmy można znaleźć na YT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indus Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2013 Można pod tym adresem. http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=gGPH1BM4e_Q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 29 Stycznia 2013 Share Napisano 29 Stycznia 2013 Djoramka bardzo fajnie wykonana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indus Napisano 30 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2013 Zmieniłem zdjęcia i nie wiem jak edytować swój post, na innych forach mam znaczek do edycji "zmień" z nożyczkami przy poście .Tu widzę tylko cytuj. Czy ktoś mógłby mi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Stycznia 2013 Share Napisano 30 Stycznia 2013 Teraz to już albo kontakt z administratorem albo nowy post z fotami. Można edytować, ale tylko jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 18 Marca 2013 Share Napisano 18 Marca 2013 Wrzuć w nowym poście, ja przeniosę je do pierwszego posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erykqaz Napisano 19 Marca 2013 Share Napisano 19 Marca 2013 Bardzo ładnie się prezentuje. Naprawdę dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi