WarHammster Posted February 1, 2013 Share Posted February 1, 2013 Moja najnowsza praca T34. Skala 1/72, producent Dragon. Zastosowanie: wargaming. Więcej zdjęć na moim blogu, zapraszam: http://warhammster.blogspot.com/2013/01/czog-t-3476-ludowe-wojsko-polskie.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_G Posted February 1, 2013 Share Posted February 1, 2013 Oznaczenia (numer taktyczny, orzeł) zupełnie nie pasują do T-34-76. Napis na przedniej płycie pancernej - masz na to jakieś kwity? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WarHammster Posted February 1, 2013 Author Share Posted February 1, 2013 Model ma oznaczenia z 1944 3. Batalion, 16. Brygady Pancernej 2. Armii Polskiej w Czechosłowacji 1945. Oczywiście na potrzeby wargamingowe, oznaczenia nie muszą być zgodne historycznie (nie są istotne). Nazwa Oka Pieśń jest fikcyjną nazwą, której nie było ale jak widać u mnie się znalazła. Poza tym napisałem w nagłówku tematu "zastosowanie: wargaming" - ten model służy do zabawy, do gier - model nie odzwierciedla faktów. Michale jeśli masz orientacje odnośnie kalkomanii zgodne z rocznikiem tego modelu to podziel się linkiem, z chęcią kupię. Aktualnie posiłkuje się kalkami z Jadara. Nie jestem modelarzem tym bardziej redukcyjnym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_G Posted February 1, 2013 Share Posted February 1, 2013 Kalki które zastosowałeś pasują do wozu z armatą 85 mm. Do twojego podejdą (przynajmniej wstępnie, na pewno mniej kopać po oczach będą) http://www.jadarhobby.pl/armo-72437-t3476-cz2-kalkomania-172-p-16162.html - są do wyboru polskie i radzieckie czołgi. Dopasuj przynajmniej na tyle żeby rodzaj wieży podchodził - masz w modelu wieżę z jednym dużym czworokątnym włazem. Ew. może ktoś z kolegów poratuje kalkami z Kagerowego Topshots'a o T-34-76. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WarHammster Posted February 1, 2013 Author Share Posted February 1, 2013 Widocznie słabo szukałem w Jadarze, że tego nie kupiłem. Dzięki Michale za rade, na pewno tą kalkę kupię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
koralgol4 Posted February 6, 2013 Share Posted February 6, 2013 A czemu w dziale FIGURKI ?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WarHammster Posted February 11, 2013 Author Share Posted February 11, 2013 Mała pomyłka, przepraszam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nexus Posted March 18, 2013 Share Posted March 18, 2013 Przeniesione z Figurek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moonraker Posted March 23, 2013 Share Posted March 23, 2013 Ładnie zrobiony, nawet bardzo. Ale układ jezdny jakby kilka godzin jeździł po starym, mokrym, korcie tenisowym. Chyba, że do wargaming tak trzeba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gumowy01 Posted March 29, 2013 Share Posted March 29, 2013 Tego to jak mówią rdza pożera aż ją słychać. Poza wcześniej opisanymi błędami w oznakowaniu i w samym modelu T 34/76, który przedstawia wczesną wersję jeżeli się nie mylę z 1940/41. a której to wcale nie wykorzystywały jednostki WP, to model jako taki całkiem do przyjęcia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imek46 Posted March 29, 2013 Share Posted March 29, 2013 Ale jak kolega wcześniej wspomniał nie jest modelarzem, tym bardziej redukcyjnym. Tylko ciekawe po co tutaj na tym forum pokazał, a nie na forum worgamingu czy jak to się piszę. Ja myślę, że nawet do tych gier bitewnych bo chyba oto chodzi to dobrze było by, żeby model był zrobiony z sensem. A tak ten teciak z tymi oznaczeniami jest tylko do wyrzucenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts