Inskript Napisano 10 Lutego 2013 Share Napisano 10 Lutego 2013 Witam. Po ukończeniu ciężarówek biorę sie za 4 model w mojej "karierze". Jest to Ferrari California open top z Revella. Mam kupiony już podkład i lakier z motip, i kilka farbek Pactry do szczegółów. Kolor standardowy dla Ferrari (i jedyny właściwy) Rosso Corsa. Wnętrze beżowe ale muszę rozrobić odpowiednio farbkę... tylko jak... Jeszcze nie zaczęty ale na dniach rozpocznę prace. Proszę o jakieś sugestie może przed rozpoczęciem pracy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 20 Lutego 2013 Autor Share Napisano 20 Lutego 2013 Witam. Zamieszczam 1 aktualizacje. Prace idą dość wolno: szkoła i milion innych rzeczy... Podwozie malowane podkładem duplicolor szarym a po tym czarny mat tej samej farby. Kiedy jednak chciałem to wszystko prysnąć matem też tej firmy to zrobiła się skorupa jak na pustyni w Africa... Przeszlifowałem to i pomalowałem czarnym jeszcze raz. Podmalowałem śrubki na aluminiowo, kratkę także. Efekt widać na zdjęciach. Później walne jakiś cień/wash/brudzing czy jak to się zwie... Zdjęcia z jakimiś paprochami, naprawdę tego nie ma. Fotka z przymierzoną kastą: Teraz silnik czeka na szlif i pomalowanie, a jest już po podkładzie. Macie jakieś zdjęcie tegoż silnika W DOBREJ ROZDZIELCZOŚCI? Bo nie mogę znaleźć. Zapraszam do udzielania wskazówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yakuza Napisano 21 Lutego 2013 Share Napisano 21 Lutego 2013 Model Ciekawy, spasowanie nawet nawet... Jedynie później trzeba uważać przy wkładaniu podwozia do kasy z wnętrzem. Most będzie zawadzać o wnętrze. A co do wnętrza to jeden element jest źle podany w instrukcji. Jeśli się go tak złoży nie będzie pasować deska rozdzielcza. Dużo trzeba pomyśleć by nie sknocić. pzdr Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xchicken Napisano 22 Lutego 2013 Share Napisano 22 Lutego 2013 Ja bardziej o radę niż ze wskazówką. Macie jakieś magiczne sposoby na malowanie sprężyn na amortyzatorach, ja robiłem to pędzelkiem 000 i starałem się jak mogłem a wyszło nie za pięknie, czy to kwestia wprawy czy są jakieś triki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 2 Marca 2013 Autor Share Napisano 2 Marca 2013 Witam. Złożony silnik i kompresor. Na zdjęciach przyłożone na sucho. Struktura na nim jest taka, to nie jest łuszczenie farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 2 Marca 2013 Share Napisano 2 Marca 2013 czym malowales silnik? aero czy pedzel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 2 Marca 2013 Autor Share Napisano 2 Marca 2013 aerograf, a srebrne elementy oraz czarne i drobnice pędzelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 2 Marca 2013 Share Napisano 2 Marca 2013 to cos Ci nie tak poszlo z tym czerwonym widac jak silnik jest chropowaty a wiec albo farba byla za gesta albo cos nie tak z cisnieniem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 2 Marca 2013 Autor Share Napisano 2 Marca 2013 napisałem przecież że jest taka struktura od revella już... Miało to pewnie imitować coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 2 Marca 2013 Share Napisano 2 Marca 2013 no ok bez nerwu...tylko ze na tym zdjeciu od ciebie jest polmat ty masz polysk i troche to (moim zdaniem)zle wyglada ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 2 Marca 2013 Autor Share Napisano 2 Marca 2013 Aha, dzięki za radę. Niestety nie mam zbyt czym tego spółmatowić... Ale wiem już o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 2 Marca 2013 Share Napisano 2 Marca 2013 jest fajny sposob na zmatowienie farby (tylko ze juz za pozno bo masz pomalowany caly silnik)jak nakladasz farbe z aero i po pomalowaniu juz calosci musisz zrobc to w miare szybko dmuchaj aero ale samym powietrzem(w farbach z tamiya to dziala)farba szybciej schnie a na dodatek delikanie robi sie matowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 2 Marca 2013 Autor Share Napisano 2 Marca 2013 Ok, dzięki wypróbuje tę metodę. Spojrzałem sobie przy okazji na twój profil... super modele! Teraz wiem że należy Cię słuchać... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 2 Marca 2013 Share Napisano 2 Marca 2013 Jest też taka fajna metoda jak farbki matowe, albo bezbarwny mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 2 Marca 2013 Share Napisano 2 Marca 2013 nie no oczywiście ze farby matowe jak najbardziej ale jeśli ktoś nie ma na dana chwile to może popróbować moim sposobem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 2 Marca 2013 Share Napisano 2 Marca 2013 Ok, dzięki wypróbuje tę metodę. Spojrzałem sobie przy okazji na twój profil... super modele! Teraz wiem że należy Cię słuchać... ;-) Ja widzialem te modele na zywo i wierz mi, ze zdjecia nie oddaja nawet czesci ich urody A metody dzialaja bo sam probowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 21 Marca 2013 Autor Share Napisano 21 Marca 2013 Witam. Podwozie ukończone, z kompresorem nie chce eksperymentować bo boję się o kalki i lakier, oto zdjęcia: Chłodnica: Dobre wieści: przestraszyłem się jak wielu narzekało na forach na maskę, a tu niespodzianka: Zacząłem wnętrze, kolor sam wymieszałem z kilku innych bo zapomniałem kupić. Zdjęcie podglądowe kolorku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 22 Marca 2013 Share Napisano 22 Marca 2013 Kolor wnętrza bardzo ciekawy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Kolejna aktualizacja. Dość dużo postępów. Wnętrze praktycznie skończone, do poprawy tylko to czarne na desce, ale poprawie na pewno! "Flock" to własnej roboty "coś": maszynką do zdzierania kuleczek z materiału ogołociłem jedną rzecz mamy... i wyszło takie coś. A teraz z ową deską z błędem. dopiero na zdjęciach zobaczyłem jakie to szkaradne. Kasta też już pomalowana. Najpierw podkład potem motip x warstw i sidolux. Linie podziału pogłębione. Nie jest to lustro, z daleka wygląda super ale pod światło widać sporo niedociągnięć: robiłem wszystko co mogłem ale to już max. Zaczęte malowanie dupereli na kascie. Na ostatnim zdjęciu jakiś rózowy ale to taki efekt tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bahamut24 Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Przyglądam się od czasu do czasu ferrarce i spodobał mi się kolor wnętrza, jako , że też będę ferrari kleić, za jakiś czas, mógłbyś podzielić się informacją odnośnie tego brązu, jakie farby mieszałeś i producent? Byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Super brąz - wyglada jak skóra, ale ten prawie flock mi się nie podoba. Za bardzo włochaty i wygląda jak stary sweter rzucony na podłogę. Przepraszam, za słowa krytyki, ale według mnie nie pasuje do pięknej reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 3 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Przepraszam, za słowa krytyki, ale według mnie nie pasuje do pięknej reszty. Spoko, od tego jest właśnie forum. Dzięki słowom krytyki mogę poprawiać swoje prace a gdyby nikt mi tego nie mówił to bym tkwił w beznadziei. Co do floku to mi się średnio podoba. Na usprawiedliwienie mam jedynie to że na zdjęciach wygląda gorzej i jest bardziej widoczny niż w realu po złożeniu. jakie farby mieszałeś i producent? Maluję Pactrą. To też jest pactra. Mieszanka najróżniejszych kolorków. Niestety nie jestem w stanie podać z jakich to wymieszałem bo robiłem to "na żywca". Dolewałem dodawałem kolorki aż wyszło to co chciałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inskript Napisano 2 Maja 2013 Autor Share Napisano 2 Maja 2013 Model ukończony. Niestety lakier totalnie mi nie wyszedł a wszelkie próby ratowania go nie odniosły skutku. Więc go tak zostawiłem... na zdjęciach jest to słabo widoczne ale w realu... szkoda gadać. Nie będzie galerii. Kilka fotek wrzucam tylko tu i zapominam o tym modelu. Teraz robie HMMWV revela w 72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Chyba kazdy z nas wie co to za bol, kiedy po takim wkladzie pracy cos nie wychodzi, ale ja bym sie az tak nie przejmowal, nie jest tak zle, widzialem juz duzo gorzej wygladajace 'dziela' Ostatnio bylem na tutejszej wystawie i wierz mi ze Twoj samochod wyglada lepiej niz to co tam startowalo w konkursie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Zeby nie bylo ze glupoty gadam. Przedstawiam prace konkursowa na Scotish Model Show 2013 Szkocka wizja skala chyba 1/32 Tak dla wszystkich co maja kompleksy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi