bartek532 Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Mam pytanie co do farby Humbrola nr-179 czy jest taka? Ponieważ na jednym ze schematów widnieje taki numer, a w palecie kolorów go nie ma. Jeśli go rzeczywiście nie ma to czym go mogę zastąpic. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Mój przelicznik mówi, że to French Artillery Green (satynowy), a zastąpić go można Pactrą A50 (Green Zinc Chromate). Ewentualnie ~ Humbrol 146 lub Model Master 1734 - 4852. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Jeżeli w palecie kolorów nie ma jakegoś numerka, możliwe jest że farba ta została wycofana z produkcji, musisz zatem szukać jakiegoś zamiennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacko Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Tak, 179 ma status "Discontinued". Zresztą 146 chyba też ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 24 Lutego 2013 Autor Share Napisano 24 Lutego 2013 Dzięki za odpowiedzi, bardzo pomogliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi