Tomek_gnr Posted March 16, 2013 Share Posted March 16, 2013 Trochę czasu się tutaj nic nie pokazywało to może czas pokazać... Z racji tego, że potrzebowałem jakiś pojazd na dioramkę a Tygrys mi sie nie mieścił to kupiłem sobie takiego brzydalka. No i jestem pozytywnie zaskoczony modelem hobby bossa, model raczej z prosto z pudła, dorobiłem tylko troche uchwytów z drucika. Na wieży dojdzie jeszcze km. Wstawiam na razie fotki sprzed malowania, ale model już jest zmalowany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fenek Posted March 16, 2013 Share Posted March 16, 2013 Zapowiada się ciekawy sherman, czekam na fotki w barwach wojennych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_gnr Posted March 21, 2013 Author Share Posted March 21, 2013 model po zmalowaniu, washu i lekkim żółtym filtrze. Na zdjeciach wyszedł troche ciemny, w rzeczywistości kolor jest troche bardziej pastelowy. Teraz pobawie się pigmentami trochę. jeden uchwyt na klapie został stracony w boju podczas malowania, ale chyba wstawie tam jakieś pakunki, hobby boss troche tego dał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Twitch Posted March 21, 2013 Share Posted March 21, 2013 Tomku widzę że masz te same gąski co w moim... jak one powinny być pomalowane ?? Swoją drogą to modela bardzo fajnie wyszedł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 21, 2013 Share Posted March 21, 2013 Jakim kolorem go malowałeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzychuP Posted March 21, 2013 Share Posted March 21, 2013 Janusz wszystkie wypustki były metalowe podobnie zęby ,nakladki czarne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keisyzrk Posted March 21, 2013 Share Posted March 21, 2013 Tomku widzę że masz te same gąski co w moim... jak one powinny być pomalowane ??Swoją drogą to modela bardzo fajnie wyszedł Janusz wszystkie wypustki były metalowe podobnie zęby ,nakladki czarne. Tu są ładnie pokazane http://the.shadock.free.fr/sherman_minutia/tracks/vvss_tracks.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzychuP Posted March 21, 2013 Share Posted March 21, 2013 Tomku widzę że masz te same gąski co w moim... jak one powinny być pomalowane ??Swoją drogą to modela bardzo fajnie wyszedł Janusz wszystkie wypustki były metalowe podobnie zęby ,nakladki czarne. Tu są ładnie pokazane http://the.shadock.free.fr/sherman_minutia/tracks/vvss_tracks.html wszystko fajnie tylko pewne elementy się wycierają podczas jazdy czego egzemplarze muzealne nie odzwierciedlają ale material dobry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keisyzrk Posted March 21, 2013 Share Posted March 21, 2013 wszystko fajnie tylko pewne elementy się wycierają podczas jazdy czego egzemplarze muzealne nie odzwierciedlają ale material dobry : ) Pooglądaj http://cyberplasticmodeler.blogspot.com/2011/09/walkaround-vol1.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_gnr Posted March 21, 2013 Author Share Posted March 21, 2013 gąsek jeszcze nie ruszałem jak widać, dojdzie też km na wieży. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_gnr Posted March 23, 2013 Author Share Posted March 23, 2013 Jakim kolorem go malowałeś? Najpierw bronze green od vallejo a poźniej olive drab model mastera ; ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts