Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Trochę czasu się tutaj nic nie pokazywało to może czas pokazać...

Z racji tego, że potrzebowałem jakiś pojazd na dioramkę a Tygrys mi sie nie mieścił to kupiłem sobie takiego brzydalka. No i jestem pozytywnie zaskoczony modelem hobby bossa, model raczej z prosto z pudła, dorobiłem tylko troche uchwytów z drucika. Na wieży dojdzie jeszcze km. Wstawiam na razie fotki sprzed malowania, ale model już jest zmalowany

DSC04120.JPG

DSC04121.JPG

DSC04122.JPG

DSC04124.JPG

DSC04125.JPG

Napisano

Zapowiada się ciekawy sherman, czekam na fotki w barwach wojennych

Napisano

model po zmalowaniu, washu i lekkim żółtym filtrze. Na zdjeciach wyszedł troche ciemny, w rzeczywistości kolor jest troche bardziej pastelowy. Teraz pobawie się pigmentami trochę.

DSC04133.JPG

DSC04131.JPG

jeden uchwyt na klapie został stracony w boju podczas malowania, ale chyba wstawie tam jakieś pakunki, hobby boss troche tego dał.

DSC04130.JPG

DSC04128.JPG

Napisano

Tomku widzę że masz te same gąski co w moim... jak one powinny być pomalowane ??

Swoją drogą to modela bardzo fajnie wyszedł

Napisano
Tomku widzę że masz te same gąski co w moim... jak one powinny być pomalowane ??

Swoją drogą to modela bardzo fajnie wyszedł

Janusz wszystkie wypustki były metalowe podobnie zęby ,nakladki czarne.

Tu są ładnie pokazane http://the.shadock.free.fr/sherman_minutia/tracks/vvss_tracks.html

wszystko fajnie tylko pewne elementy się wycierają podczas jazdy czego egzemplarze muzealne nie odzwierciedlają ale material dobry

Napisano
Jakim kolorem go malowałeś?

Najpierw bronze green od vallejo a poźniej olive drab model mastera ; )