Piotr_P Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 zabudowa to jakiś wyrób własny czy gotowizna? coś więcej na temat zestawu.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 20 Maja 2013 Autor Share Napisano 20 Maja 2013 hmm ja się zastanawiam czy na podobne potrzeby nie skopiować w żywicy (której nigdy nie odlewałem) gazetkowego ZIŁ-131 z serii kolekcja Wozów Bojowych. Zmyłem w DOT4 fabryczną farbę i wyszła niezła kabinka... Armory chyba wypuszcza tylko zabudowę do APA-5 (szkoda,że cena wartości 3 ZIŁ`ów z ICM) więc coś musiałeś porzeźbić... Przy okazji chętnie bym zapoznał się z Twoimi zasobami informacyjnymi na temat pojazdów lotniskowych.Ja tylko trochę o APA -5 znalazłem zanim mi dysk zaszwankował i potraciłem sporo :( Planujesz także ciekawą zabudowę do mobilnej stacji kontroli lotów czy jak się to nazywa? coś jakby to... http://russianplanes.net/id107502 chyba coś podobnego widziałem na filmikach z DOL-i A tutaj ciekawe fotki z Rosji,ciekawe patenty z VK-1 z migów -15.Polecam http://russianplanes.net/st/!Airfields_and_terminals!/ground_equipment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 hmm ja się zastanawiam czy na podobne potrzeby nie skopiować w żywicy (której nigdy nie odlewałem) gazetkowego ZIŁ-131 z serii kolekcja Wozów Bojowych.Zmyłem w DOT4 fabryczną farbę i wyszła niezła kabinka... Jaki sens Piotrze, skoro za 20zł możesz mieć cały model bez kombinowania? Armory chyba wypuszcza tylko zabudowę do APA-5 Oprócz tego zabudowy POWIETRZE i TLEN Planujesz także ciekawą zabudowę do mobilnej stacji kontroli lotów czy jak się to nazywa? coś jakby to...http://russianplanes.net/id107502 Takich w Polsce nie było. "Krasule" - tak u nas to nazywali - były najczęściej na podwoziu Starów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 21 Maja 2013 Autor Share Napisano 21 Maja 2013 chodziło mi tylko o zabudowę nie zaś podwozie. Zabudowy armory musiałem przeoczyć ...a na stronie nawet APA nie ma http://armorymodels.com/catalogue/ ups.jest przez wyszukiwarkę ....jakby w katalog nie mogli wrzucic. http://armorymodels.com/?s=oxygen&x=0&y=0 co to sensu odlewania gazetkowego ziła to chodzi o kilka odlewów ,żeby bylo kilka egzemplarzy.Jak porównać koszty to chyba wyjdzie lepiej żywica. ale faktycznie muszę to jeszcze przemyśleć,gdyż pewnie bedę miał problem z ramą przy odlewie. ICM ma całkiem przyjemną serię ciężarowek z rożnymi zabudowami więc jest z czego wybierać. Sklejałem już cysternę i jestem mile zaskoczony. Star 266 byl też dostepny gazetkowy więc można go wykorzystać. Co prawda dostępny jest tez Tololoko ale cenowo poza chęciami wydania 150zł. Jakby kalki byly dostępne szerszemu gronu to bym się podpiął Mnie chodzi też po glowie scratch holownika rosyjskiego do bombowców tj MAZ,gdyż leżkuje TU-22M3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Maja 2013 Share Napisano 21 Maja 2013 (edytowane) Piotrze,mnie zawsze uczyli, że nie ma sensu wyważać otwartych drzwi, więc moim zdaniem szkoda czasu, energii i kasy na robienie odlewów ZiŁa-131 na podstawie gotowca, skoro na rynku jest dobry model plastikowy. Ale, Twoja sprawa... W sklepie Armory masz wszystkie zabudowy i coś tam jeszcze... http://armory.in.ua/index.php?manufacturers_id=30&osCsid=2aeb6328a60a980a64313cbf61058ef5 A to a'propos Krasuli: http://www.sp3yac.com.pl/star_266_krasula.html No i mój AZOT, przeróbka z wozu dowodzenia: Edytowane 21 Maja 2013 przez Gość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 21 Maja 2013 Autor Share Napisano 21 Maja 2013 no właśnie popracowałem trochę zawodowo i przetrawiłem kwestię Grzesia o wyważaniu otwartych drzwi. Racja. Lepiej wydać kasę na kilka ziłów. Siedzę i podpatruję. Pewnie sporo się nauczę więc proszę o duużo zdjęć z budowy. Grzes ,ładny egzemplarz ziłka. widzę z linku o "krasuli" , że w Pile muszą popracować nad ortografią skoro to oficjalna strona ,na której pokazują samochud Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Maja 2013 Share Napisano 24 Maja 2013 A na co Ci takie obrotowe kółka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 25 Maja 2013 Share Napisano 25 Maja 2013 Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 BTW: Fajne koła z oponami robi Armory. Ich bieżnik jest znacznie lepszy i dopracowany w szczegółach. Jeśli budżet "projektu" nie jest ściśle ograniczony to może warto się pokusić? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Czerwca 2013 Share Napisano 4 Czerwca 2013 Dajesz dajesz, bo ja Ci na ręce patrzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 7 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2013 no i tyle byłoby podpatrywania.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Czerwca 2013 Share Napisano 8 Czerwca 2013 Wiesz popularność wątku zależy pewno od wielu czynników. Skala jak i temat jest może mało popularny, lae nie znaczy to że ciekawy. Ja osobiście czytałem choc nic nie pisałem bo to nie moje rejon zainteresowań. Może jednak dasz się przekonać i będziesz kontynuował, a może w końcu ktoś coś zacznie pisać. Ja czekałem na malunki bo wtedy przynajmniej móógłbym napisać czy mi się podoba czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 8 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2013 oczywiście baaardzo chętnie będę oglądał postępy z prac choć nie ukrywam,ze wolałbym to robić na ramach forum. Ja coprawda też dużo nie pisałem w temacie bo nie mam wiedzy na tematy lotniskowe gdyz byłem w łączności w w wojskach artyleryjskich.Teraz żałuję że się bardziej nie skupiałem na pojazdach. W końcu była to służba zadadnicza.... Pamiętam jednak wyjazd do Babimostu na "porzadkowanie" lotniska i ogromne wrażenie schronohangarów i siedzenie okrakiem na rakiecie systemu Newa. Planuję sobie wykonać makietę takej strefy przed schronohangarem lub z CPPS z pojazdami ,które wykonujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 8 Czerwca 2013 Share Napisano 8 Czerwca 2013 Adam dajesz z tematem i nie rzucaj focha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 A te blachy to sobie sam robisz od A do Z czy dajesz komuś zlecenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 Dzięki. Sam za dużo blach nie używam, ale projekty z nimi wyglądają naprawdę czadowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 wiem, że w pojazdach 72 zainteresowanie jest zeroweeee, co Ty tam wiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 Dokładnie, proszę popatrzeć na ilość odsłon . Temat ciekawy i dość rzadki. Ja sam zawsze chętnie podglądam postęp prac a nie wypowiadam się, ponieważ nie mam ani wiedzy na ten temat, ani jeszcze doświadczenia ogólnie modelarskiego :(((. Trzymam kciuki i proszę o dalsze relacje z placu boju, znaczy płyty lotniska ;) !!!. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 13 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2013 a ja bym się pisał na blaszki do APA-5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 rozszerze warsztat (...) z czasem JelczeNoo czekamy, czekamy A z tymi kalkomaniami i blaszkami to byłbym ostrożniejszy, bo forumowy strażnik moralności znów może tu wykryć jakiś plagiat czy inne piekielne zarazy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Zawsze zaglądam z ciekawością gdy tylko nowy post się pojawi. Blaszki zapowiadają się świetnie. Czekam niecierpliwie by je zobaczyć na modelu Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 O! Piękne! Tez mam parę projektów blaszek na koncie ale tylko do pojazdów i same duperele ;) Zapowiada się coraz lepiej. Śmigłowce rozumiem że też skala 72? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Szczęka mi spadła pod biurko..... To narobiłeś tego chłopie. Rewelacja! Mój przerób jest duuużo skromniejszy.... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 No to wrzuć kiedyś fotki tego "urobku" na gotowo! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi